Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás rozmaringos sült pisztráng

Mazsolás rozmaringos sült pisztráng
Mazsolás rozmaringos sült pisztráng
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem készítette először mazsolával a pisztrángot, egy kicsit továbbfejlesztettem több hozzávalóval, és ebben a variációban elhagytam az indiai fűszereket. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A serpenyőben a zúzott fokhagymát egy kevés vajon megpirítjuk, és ugyanígy teszünk a hozzáadott, kis kockákra vágott répával, zellerrel, rozmaringgal és zsályával is.
  2. A serpenyőbe tesszük a megtisztított, beirdalt pisztrángot, és mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az ecetet, és sütjük addig, amíg teljesen el nem párolog.
  3. Ezután ráreszeljük a citromhéjat, megszórjuk mazsolával és fűszerezzük. Forró zöldségleves alaplével meglocsoljuk, és addig sütjük, amíg el nem készül a halunk és a zöldségek.
  4. Kivesszük a serpenyőből a halat és zöldségeket, a serpenyőben megmaradt fűszeres alapléhez lisztet és vajat keverünk. Az elkészült szószt a pisztrángokra locsoljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztráng mazsolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

332
pisztráng 800 g
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
mazsola 2 marék
zöldség alaplé 8 dl
0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 1 ek
vaj 40 g
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál