Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás-vaníliás kalács

Mazsolás-vaníliás kalács
Mazsolás-vaníliás kalács
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelire vagy uzsonnára akár egy kakaóval, teával és egy kis lekvárral, de anélkül is  nagyon finom csemege.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 1,5 dl langyos tejbe, egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a maradék tej-tejszín keverékébe feloldjuk a maradék cukrot és vaníliás cukrot.
  2. Ezután a dagasztógépbe rakjuk sorban az alapanyagokat: élesztős tej, tojássárgája, puha vaj, reszelt citromhéj, liszt, csípet só és a maradék cukros tej fokozatosan adagolva.
  3. Ezután jól bedagasztjuk, sima tésztává dolgozzuk, majd áttesszük egy kelesztő tálba lisztes kézzel kicsit átgyúrjuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A mazsolát rövid időre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastag, téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a mazsolát, majd feltekerjük, mint a bejglit.
  5. Egy hosszúkás, vajjal jól kikent kalács formába tesszük, letakarjuk, és kb. 20 percig kelni hagyjuk, ezután felvert tojással lekenjük, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
  6. Ha megsült, egy picit még a formában hagyjuk, majd óvatosan egy rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 494
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács, kelt kalács mazsolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

887
tej 2 dl
habtejszín 0.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 ek
finomliszt 50 dkg
1 csipet
vaj 6 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
tojás 1 db
vaj 2 dkg