Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán bourek Felicia konyhájából

Mediterrán bourek Felicia konyhájából
Mediterrán bourek Felicia konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fajta, a tavaszi tekercshez hasonló boureket több mediterrán országban is előszeretettel készítik, habár többnyire jóval egyszerűbb módon és fűszerezéssel megoldva. A férjem ramadánkor szokta fogyasztani, így hogy ne legyen mindig ugyanolyan, addig variáltam a fűszerekkel, hozzávalókkal, amíg ez a recept létrejött. Ekkor a férjem azt mondta, ne kombináljak tovább, mert ez a recept egyszerűen tökéletes! Azóta több algériaitól hallottam, mennyivel jobb még az eredetinél is, és mivel a magyar ismerőseimnél is hasonló sikert aratott, gondoltam, megosztom veletek is, remélem ízleni fog!

Ez az adag kb. 9 tekercsre elég!

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

  • 9 db réteslap (tavaszi tekercshez való alap)

A kenéshez

A sütéshez

ajánlat

Mi (shorba) leves mellé szoktuk enni, de önmagában is nagyon finom! Esetleg tejfölbe vagy kedvenc szószunkba mártva is ki lehet próbálni!

Ha kalóriát akarunk megspórolni, a kezünkkel kenjük be a tekercseket kis olajjal, és süssük sütőben, viszont sülés közben néhányszor forgatni kell, hogy minden oldala megsüljön, és ekkor nagyobb az esélye, hogy kilyukadnak a tekercsek, és a kifolyó töltelék elrontja az étel esztétikáját.

Ha még finomítani akarunk rajta, készítsük dupla sajttal!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumpliból, vajból és tejből krumplipürét készítünk.
  2. A hagymát feldaraboljuk, és 2 ek olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy fél percet kevergetjük, majd hozzáadjuk a húst és a fűszereket is.
  4. Az olívabogyókat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz, majd addig főzzük az egészet folyamatosan kevergetve, míg a hús megsül, és az ízek összeérnek.
  5. A húsos keverékhez hozzáadjuk a krumplipürét, és jól összekeverjük, hogy krémes tölteléket kapjunk.
  6. A kész töltelékből a tavaszi tekercs tésztalap egyik oldalára halmozunk annyit, hogy kb 3 cm széles, és olyan hosszú töltelékcsíkok legyenek, hogy a tésztalap oldaláig maradjon még legalább 3 cm üresen.
  7. Egy kockasajtból (vagy tömlős krémsajtból) a töltelékcsíkkal megegyező hosszúságú kukacot formálunk, és rátesszük a töltelék tetejére.
  8. A tészta oldalán hagyott 3 cm-es oldalakat először behajtva feltekerjük a tésztát, majd az utolsó 1 cm-es részt megkenjük tojással, és hozzáragasztjuk a tekercshez (így nem fog szétnyílni sütéskor).
  9. A töltést megismételjük minden tekercsnél, majd forró olajban kisütjük őket.
  10. Azonnal tálaljuk, fogyasztás előtt néhány csepp friss citromlét csepegtetünk rá. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

burek, algériai bourek, húsos-sajtos tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1184
kockasajt 9 db
burgonya 4 közepes db
vaj 1 ek
tej 1 dl
darált marhahús 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
koriandermag 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 10 db
réteslap 9 db
citrom 2 db
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 dl