Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán csirkemellcsíkok

Mediterrán csirkemellcsíkok
Mediterrán csirkemellcsíkok
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamar elkészül, nem csak frissen, hanem melegítve is jó, így akár másnapra is főzhetjük.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss bazsalikomot magunk is termeszthetünk virágcserépben. Az elvetett magok hamar kikelnek, és pár héten belül már használhatjuk is. Nem tudom, más hogy van vele, de nálam a bolti cserepes nagyon hamar tönkremegy, ezért inkább magam termesztem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felcsíkozzuk, vagy szeletkékre vágjuk. A hagymát felvágjuk karikákra, olajon megdinszteljük, és beletesszük a húst.
  2. Fehéredésig átsütjük, majd sóval, borssal, fokhagymával és kevés oregánóval ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk, víz nem kell alá, mert  kifő belőle annyi, ami ahhoz kell, hogy a hús megpuhuljon.
  3. Ha a hús már puha, felöntjük a paradicsommal, beletesszük az olívabogyót, apróra vágott bazsalikomot, és az egészet átforraljuk pár percig, de tovább már nem főzzük.
  4. Köretként adhatunk mellé valamilyen tésztát (masni, rövid cső, trikolor stb.), de rizzsel is nagyon finom.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 173
elküldve: 5
receptkönyvben: 424
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bazsalikomos csirkefalatok paradicsomos szószban, sült csirkecsíkok mediterrán módra

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viktoria.lobkovitz
viktoria.lobkovitz Fri, 2015-05-22 14:12

Isteni finom, bár én a hagymát kihagytam belőle, és a tetejét megszórtam feta sajttal. Nagyon jó recept, kedvenc lesz! :)

villers
villers Fri, 2012-06-01 14:12

Azóta nekem is balkonládában van, ott tényleg jól megmarad :)

Manó93
Manó93 Mon, 2012-05-07 06:24

Tegnap ez a husi volt az ebéd és őszintén szólva sokkal finomabb lett, mint amilyenre számítottam!:) Köszi a receptet, teljesen biztos, hogy ezt még jó párszor meg fogom csinálni!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-07-11 08:52

Kedves Livi!
A magról vetés nagyon bevált, azóta mindig van friss bazsalikomom. (hála Neked!!!)
Köszi még egyszer.
Edit

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-07-11 20:19

Kedves Edit,
Örülök, hogy használható ötletet tudtam adni :)
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-02-09 07:34

Kedves Edit!
Örülök, hogy tetszik a recept, köszönöm a kedves hozzászólást.
Üdv.
Livi

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-02-08 20:02

Szia Livi!
Már el is mentettem a receptedet. Nagyon kedvelem az ilyen egyszerű, ízletes, friss ételeket. Valamelyik nap ez lesz az ebéd.
A bazsalikomot nagyon szeretjük, de a bolti tényleg nem sokáig tart, pedig én át is szoktam ültetni, hogy több földje legyen. Majd beszerzem a magokat és kipróbálom a Te módszeredet.
Köszi a finom receptet és az ültetési tanácsot is.
Szép estét.
Edit.

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-02-08 14:14

Szia,
Most déli oldalon a belső ablakpárkányon. Nyáron viszont keleti oldalon, kinn az ablakban.
Jó ültetgetést! :))
Üdv.
Livi

villers
villers Tue, 2011-02-08 14:09

Szia!
Bár nem az ételhez tartozik, de hol tartod a magról nevelt bazsalikomot? Az ablakban? Mert nekem sem igen marad meg a bolti...

poli17
poli17 Fri, 2012-06-01 13:46

amit az üzletben veszel, szét kell ültetni, egy nagyobb cserépbe, nekem a balkonon van és nagyon szép. Amúgy nekem sem szokott megmaradni...

252
csirkemell filé 100 dkg
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
passzírozott paradicsom 50 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 10 dkg