Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán hamburger

Mediterrán hamburger
Mediterrán hamburger
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban a szendvics vagy retro szendvics kolbásszal, sajttal, tojással, savanyú uborkával és piros arannyal, vagy sült, grillezett húsokat és zöldségeket tartalmaz. Egy jó hamburger mindig jól jön, hát még ha az a napsütést, a nyarat és a tengerpartot idézi, akkor aztán ellenállhatatlan. Ez a mediterrán burger könnyebb, mint egy szokásos hamburger, mégis laktató, és nagyon finom. A hozzá kínált sült krumpli mindig megmaradt... így az most már nem is készül hozzá. Kicsit macerás az elkészítése, de az eredmény garantáltan megéri. (Az elkészítést egyszerűbbé teszi a kész húspogácsa vagy a konzerv/üveges szőlőlevél beszerzése.)

hozzávalók / 4 adag

Hús

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőleveleket megmossuk, a szárát levágjuk, és egy citrom levével bőven meglocsoljuk. Egy éjszakára vagy néhány órára hűtőben állni hagyjuk.
  2. A padlizsánt megmossuk és kb. 7-8 mm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és 5 mm vastag karikákra szeleteljük. Egy sütőpapírral beterített sütőlapra tesszük a zöldségkarikákat. Olívaolajspray-vel lespricceljük, vagy óvatosan meglocsoljuk olívaolajjal. Megszórjuk bazsalikommal, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 15 percig sütjük. Akkor van kész, ha már kezd barnulni a padlizsán felülete és hagyma széle.
  3. Míg a zöldségek sülnek a darált húsokat, a lila hagymát, a fokhagymát, a szódabikarbónát, a csombort és a vizet összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és kézzel szép, egyenletes masszává dolgozzuk össze. 4 darab pljeskavica húspogácsát formázunk belőle. Egy serpenyőben olívaolajon kb. 5-6 percig sütjük, majd átfordítjuk, és még 5-6 percig sütjük.
  4. A kész húsokat kivesszük, és a camembert sajtokat a húsok helyére a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat 1-2 perc alatt lepirítjuk.
  5. A sajtokat kivesszük, és a húsok mellé félretesszük. Melegen tartjuk őket. A zsemléket félbevágjuk, és a serpenyőbe tesszük a belső felükkel az olajba fordítva. Egy kicsit megpirítjuk.
  6. Míg a sajtok meg a zsemlék sülnek, a paradicsomokat felkarikázzuk. A kicsit kihűlt sült sajtokat pedig keresztben félbevágjuk. Ha még nagyon lágy, szétfolyhat, így érdemes pár percet várni, míg egy kicsit dermed, de még lágy.
  7. A zsemle alsó felét megkenjük majonézzel, rá egy szőlőlevelet teszünk, majd arra két padlizsánkarikát, egy pljeskavicát, majd a félbevágott camembert sajtot (ami, ha ügyesek voltunk, még ráolvad a husira), majd két szelet sült hagymakarikát és végül két szelet paradicsomot. Megszórjuk egy kis bazsalikommal. Végül a zsemle felső részét is a hamburgerre helyezzük. Ha gondoljuk, a zsemle felső fele is megkenhető majonézzel. Saslikpálcával átszúrjuk az egész hamburgert, hogy egyben maradjon. A pálcára egy-két fekete olajbogyót szúrunk, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hamburger szőlőlevéllel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

999
darált marhahús 15 dkg
darált sertéshús 15 dkg
bárányhús 15 dkg
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
szódabikarbóna 1 késhegynyi
víz 2 ek
borsikafű 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
padlizsán 1 db
vöröshagyma 3 közepes db
paradicsom 2 közepes db
zsemle 4 db
camembert sajt 40 dkg
szőlőlevél 8 db
majonéz 4 ek
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
fekete olajbogyó 10 db
bazsalikom 2 teáskanál