Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán kenyér Esteraki konyhájából

Mediterrán kenyér Esteraki konyhájából
Mediterrán kenyér Esteraki konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok kenyér recepttel próbálkoztam már, de nekem ez a kedvencem! Akár magában is, vagy kecskesajttal, túróval még inkább megidézi a mediterrán ízvilágot!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban (liszt+só+cukor+élesztő+bazsalikom), majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet, és jól eldolgozzuk. (Kb. 500 g vízzel, ez lisztfüggő!! Fokozatosan adagoljuk, de nekem 500 g-mal pont jó! Azért g-ban írom, mert a mérlegem g-ban mér, és így a legegyszerűbb kimérnem!) Gép nélkül is kézzel, pár perc alatt össze lehet dolgozni. Ha megvagyunk ezzel, konyharuhával leterítjük, és fél órára meleg helyre tesszük kelni.
  2. Ha letelt a fél óra, hozzátesszük a magokat (kivéve a szezámmagot, az a tetejére kell!) és az olajbogyót, majd újból jól eldolgozzuk, és további fél órára félrerakjuk még kelni.
  3. Ennyi idő alatt szépen meg kell kelnie. Ezt az adagot kétfelé osztjuk, kerekre formázzuk, kicsit belisztezzük az alját, és a tepsibe rakjuk. 3 bevágást csinálunk a tetejére, majd vizes ecsettel megkenjük a tetejét, és megszórjuk a szezámmaggal.
  4. Majd várunk még kb. 10 percet, hadd keljen még.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. Csodás illata is van!!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 44*36 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Esteraki

Mióta szakács: 2014.02.11.
14 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sokmagos kenyér, magos olajbogyós rozskenyér, szezámmagos olívabogyós rozskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
rozsliszt 500 g
finomliszt 250 g
cukor 1 teáskanál
1 ek
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
bazsalikom 1 ek
olívaolaj 1 ek
víz 500 ml
olajbogyó 80 g
napraforgómag 2 ek
lenmag 2 ek
szezámmag 1 ek