Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán kenyér szárított paradicsommal és spenóttal

Mediterrán kenyér szárított paradicsommal és spenóttal
Mediterrán kenyér szárított paradicsommal és spenóttal
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik helyi élelmiszerbolt magazinjában találtam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, élesztőt, a köményt és a sót. Adjuk hozzá a kézmeleg vizet és az olaj felét. Dolgozzuk össze, és hagyjuk negyedórát állni. Beolajozott felületen gyúrjuk át a tésztát rugalmas állagúra, majd egy tálban pihentessük, amíg a duplájára nem kel, kb. 1 óra.
  2. A spenótot a maradék olajon fonnyasszuk meg, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a szárított paradicsomot. Kevés sóval és borssal ízesítjük.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 20x30 cm, 3 cm magas téglalappá, és oszlassuk el rajta a paradicsomos-spenótos tölteléket. Tekerjük fel, a két végét picit nyomjuk össze, és a hajtással lefelé fektessük sütőpapíros tepsire.
  4. Fedjük le egy konyharuhával, és kelesszük még egy órát.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig, az aranybarna szín eléréséig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 475
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Schniki

Mióta szakács: 2014.06.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mediterrán kenyér, spenótos-paradicsomos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

620
finomliszt 500 g
instant élesztő 1 tasak
víz 250 ml
10 g
napraforgó olaj 4 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
szárított paradicsom 100 g
spenót 450 g
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint