Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán kocka Lizinka konyhájából

Mediterrán kocka Lizinka konyhájából
Mediterrán kocka Lizinka konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemes ízű finomság egy ünnepi ebéd után!

hozzávalók / 4 adag

piskótához

tetejére

ajánlat

Ha Hulalát használunk, akkor természetesen nem kell cukor és habfixáló. Az összetört piskótatallér-darabokat lehet közvetlenül a tálalás előtt a süti tetejére szórni, így elkerüljük, hogy a tárolásnál a hűtőben megpuhuljon.

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját sűrű, tömény habbá verjük a vízzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgás habbot összekeverjük az olajjal, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Ezután óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A kész piskótát kivesszük a tepsiből, és a tepsit elmossuk, majd kibéleljük sütőpapírral és alufóliával úgy, hogy a szélei alaposan kilógjanak. A piskótát visszatesszük a tepsibe. Ezután fakanál nyelével 2-3 cm-re egymástól lyukakat fúrunk bele.

tetejére

  1. A fehércsokoládés pudingport a leírtak alapján elkészítjük a 8 dl tejjel. Amikor már egy kicsit kihűlt, de még folyós, ráöntjük a piskótára úgy, hogy a lyukakat is ellepje.
  2. Miután elsimítottuk, a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval. A hűtőből kivesszük a tepsit, és a pudingpor tetejére simítjuk a tejszínt, majd visszatesszük 1-2 órára a hűtőbe. A piskótatallért húsklopfolóval apró darabkákra törjük.
  3. A piskótát a tepsiből kilógó sütőpapírral és alufóliával kiemeljük. A süti tetejét megszórjuk ropogós piskótatallér-darabokkal. Kockákra vágjuk, és kividarabokkal, banánkarikával díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános kocka, pudingos szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

937
tojás 3 db
cukor 20 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
víz 5 ek
napraforgó olaj 2 ek
pudingpor 2 tasak
cukor 3 ek
tej 8 dl
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 1 ek
banán 1 közepes db
kivi 1 közepes db
piskótatallér 3 dkg