Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán orzosaláta

Mediterrán orzosaláta
Mediterrán orzosaláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk az idei nyár nagy slágere ez az orzosaláta, mert egyszerre könnyed és laktató, egyszerűen elkészíthető és ínycsiklandó, ráadásul minden ízében déliesen gyönyörű. Az orzo, más néven kritharaki vagy risoni eleve az egyik nagy kedvencünk idén, aranyos kis rizsszemformájának köszönhetően pedig ő a TÖKÉLETES tésztasaláta-alapanyag.

Legalább ennyire pompásan illenek hozzá az előgrillezett zöldségek - hobbi paradicsomtermelők előnyben, mert ebbe bizony a legfinomabb pari dukál! A feta sajt valamint a pirított fenyőmag már csak afféle burzsuj ráadás, amit azonban nem érdemes lespórolni róla: ezek így, együtt adják meg a mediterrán orzosaláta éteri összhangját.

hozzávalók / 6 adag

öntet a zöldségekhez

grillzöldségek

összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az öntet hozzávalóit egy kis tálba kimérjük és alaposan összekeverjük.
  2. A koktélparadicsomot tetszés szerint feldaraboljuk, a lila hagymát csíkokra vágjuk, az olajbogyókat (ha szükséges, előbb magozzuk, majd) félbevágjuk, a főtt fehérbabot pedig alaposan lecsepegtetjük.
  3. A zöldségeket egy nagy tálban alaposan összekeverjük az öntettel, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. A szépen szétterített zöldségeket megsózzuk, majd a tepsit 185°C-ra előmelegített, grillfokozatra állított sütőbe tesszük 20 percre.
  4. Amíg a zöldségek sülnek, a fenyőmagot picit lepirítjuk, az orzotésztát pedig bő vízben 8-10 perc alatt kifőzzük - a vízhez adjuk egy kanálka olajat, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
  5. A kész tésztát leszűrjük, majd hozzáadjuk a grillezett zöldségeket, a pirított fenyőmagot, egy JÓ NAGY csokor aprított petrezselymet (de akár mentát és bazsalikomot is dobhatunk hozzá), valamint a feta sajtot.
  6. Az egészet nagyon alaposan összekeverjük, majd tálaljuk is. A tetejére morzsoljunk egy kevés plusz fetát, és szórjuk meg egy kis extra zölddel és maggal, ha maradt, valamint pár szem friss, karikázott koktélparadicsom is jó áll neki.
  • sütési hőfok: 185°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 5 431
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
98 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tésztasaláta sült zöldségekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 2 ek
méz 1 ek
narancslé 50 ml
fokhagyma 3 gerezd
chilipehely 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 40 dkg
lila hagyma 1 db
fekete olajbogyó 10 dkg
cannellini bab konzerv 22 dkg
0 ízlés szerint
tészta 20 dkg
fenyőmag 6 ek
petrezselyem 1 csokor
feta sajt 10 dkg