Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán paprikás krumpli

Mediterrán paprikás krumpli
Mediterrán paprikás krumpli
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor jártunk már spanyol honban, ahol a kis éttermek, kifőzdék egymást érik. Ezt a csirkés egytálételt is az egyik ilyen egységben kóstoltam. Eszméletlenül finom szósza volt. Akkor nem jegyzeteltem le, hogy mit ettem pontosan, így elfelejtődött. De most újra belefutottam a neten, azonnal elkészítettem és fel is töltöttem nektek a receptjét!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha egy kicsit több burgonyát teszünk hozzá, akkor rizsre vagy kenyérre már nem is lesz szükségünk, de a tunkolást azért érdemes kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

előkészületek

  1. A hagymákat pucoljuk és aprítsuk fel. A nagy, érett paradicsomokat felezzük, a padlizsánt hámozzuk és kockázzuk. A csirkemellet szeleteljük, és a burgonyát karikázzuk fel.

A szószhoz

  1. Közepes hőmérsékleten hevítsünk olívaolajat egy nagy, mély serpenyőben. Ebbe dobjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá az áttört vagy apróra vágott fokhagymát.
  3. Kanalazzuk bele a paradicsomok közepét (húsát, levét és magját), majd szórjuk bele a kockázott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Pároljuk össze az egészet úgy 5-10 percig, míg szószos állagot kap és csodálatos illatok jönnek az edényből.
  4. Forgassuk a szószba, nyitott felével lefelé, a kibelezett paradicsomokat. Pároljuk tovább őket, ameddig a paradicsomok megpuhulnak, ekkor könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Törjük össze őket és pároljuk tovább a szószt, míg teljesen összeáll.
  5. Kanalazzuk át az egészet egy konyhai robotgépbe és pürézzük össze (dolgozhatunk botmixerrel is), fűszerezzük ízlés szerint még.

A pirított csirkéhez és burgonyához

  1. Locsoljunk olívaolajat a korábban használt edénybe és hevítsük fel, ebbe dobjuk a csirkemellet és a szeletelt burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal, majd pirítsuk pár perc alatt barnára mindkét oldalukon hirtelen.
  2. Öntsük vissza a pürézett szószt az edénybe és pároljuk össze a hússal és a burgonyával, kb. 10 perc alatt, míg a husi teljesen megpuhul.
  3. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, adjunk mellé friss, ropogós héjú kenyeret vagy főtt rizst. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 428
elküldve: 3
receptkönyvben: 378
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Csirkés-burgonyás egytálétel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 6 nagy db
padlizsán 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
csirkemell filé 70 dkg
burgonya 3 közepes db