Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán paradicsomos lepény

Mediterrán paradicsomos lepény
Mediterrán paradicsomos lepény
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zseniálisan finom buli-falatkák, elkészítésük pedig gyerekjáték!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. A tartletforma átmérőjénél kb. 2 centiméterrel nagyobb átmérőjű korongokat szaggatunk egy kör alakú tál vagy tányér segítségével.
  2. A korongokat belenyomkodjuk a formába, majd megkenjük 1-1 teáskanálnyi pesztóval.
  3. A paradicsomokat megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. A pesztós tartletek tetejére helyezünk annyi paradicsomot, hogy a tésztát betakarja.
  4. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, majd egy sütőlemezre rendezzük a formákat, és kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük, és óvatosan kifordítjuk a formából.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 446
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos lepény, paradicsomos kosárka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404
leveles tészta 1 csomag
pesto 4 ek
koktélparadicsom 3 db
trappista sajt 10 dkg