Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán paradicsomos tallér

Mediterrán paradicsomos tallér
Mediterrán paradicsomos tallér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sajtos rúd receptje volt az alap. Amin változtattam: 45 dkg liszt helyett 46 dkg, mert az én összetevőimtől túl ragacsos lett a tészta (sőt a gyúródeszkám is alaposan meg volt lisztezve). Sütőport is tettem bele, anya receptje nem tartalmazza. Tejföl helyett  crème fraîche-t használtam. Trappista sajtot mozzarellára cseréltem. Aztán jött a többi: paradicsom, paradicsompüré és a zöldfűszerek. Mikor elkészült, és megkóstoltam, nagyon boldog voltam, mert majdnem a kedvenc paradicsomos péksütim ízét sikerült eltalálnom:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejét meg lehet szórni sajttal. Bevallom töredelmesen, nekem elfogyott, ezért nem látható a képen sajt a tetejükön:)
Friss paradicsom helyett használhatunk szárítottat is vagy konzerv paradicsomot.

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tésztát liszttel alaposan meghintett gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk (1 cm). Ha a tésztánk túl ragacsos volna, liszttel segítünk az állagán.
  3. Nagyobb kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd a felvert tojással megkenjük az összes tallért.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a tallérok teteje (kb. 40-45 perc).
  6. 5-10 percet állni hagyjuk tálalás előtt.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 374
elküldve: 7
receptkönyvben: 845
elkészítve: 33/48
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos pogácsa, mediterrán pogácsa, paradicsomos-bazsalikomos sós süti

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucmok
Jucmok Mon, 2014-02-24 13:47

Hello, köszönet a receptért, nagyon szeretjük! :) Zablisztből, teljes kiőrlésű tönkölylisztből és búzacsírás fehérlisztből készítettem el, csempésztem még bele őrölt lenmagot, a tetejére pedig szezámmagot ill. reszelt sajtot szórtam. Sikert aratott, máskor is nekiállok majd! :) Köszi!!!!! :)

PappV
PappV / PappV Tue, 2012-01-24 15:44

Sziasztok,

megsütöttem, fini lett, tejfölt, vajat és ketchupot tettem bele, ami változás volt.
A tészta állaga jón lett, a sütési idő kb. 15perc nekem villanysütőben 220 fokon.
Köszi a receptet :)

Viki

knekató
knekató Thu, 2011-11-17 14:11

Ma én is megsütöttem, némi módosítással. creme fraiche helyett kevés joghurtot és tejfölt tettem bele. A liszt egy részét teljeskiőrlésű liszttel helyettesítettem, paradicsomot nem tettem bele, csak ketchupot, mozzarella helyett trappistát, mert az volt itthon. Nekem nem lett egyáltalán lágy a tészta. A sütési idő valóban érdekesen van megadva. Nehezen hiszem, hogy a gázsütő ennyivel másképp sütne, mint az elektromos. 200 fokon kb. 20-25 perc, 180 fokon 30-35 perc volt a sütési idő, és szép pirosak lettek a tallérok.

EperUK
EperUK / EperUK Thu, 2011-11-17 15:15

Kedves knekato!
Ugy irtam a sutest, ahogy hasznaltam. Mivel Angliaban elek hihetetlen, de sok minden mas. En pl sosem gondoltam volna, hogy tejfol es vaj kozott mekkora kulonbsegek vannak itt, mint Magyarorszagon, es jo ertelemben az angolok javara, es sok minden masra is igaz termeszetesen. Nem hittem volna, hogy ekkora bonyodalmat okoz a recept, en a teljes valot irtam le. Bizony van kulonbseg suto kozott. Fel eve elkoltoztunk Cornwall-bol London kozelebe. Itt villanysutom van. Pizzat keszitettem, csokkentettem a gazsutonel hasznalt hofokot is, de a pizzam szenne egett. Szoval szerintem baromi nagy kulonmbseg vannak suto es suto kozott. Sajnalom akinek nem sikerult:(

Rókalány
Rókalány Sat, 2011-11-05 09:24

Nagyon tetszik a recept. jol gyúrható puha tészta lesz az alkótóelemekből, nagyon könnyű vele bánni.
140 fokon sütöttem, és kb 10 perc után megforgattam őket, igy egyenletesen szépen átsült!
Fini volt!

ixy
ixy Sun, 2011-10-09 00:42

Ma este megsütöttem, és amikor férjem megérkezett, azt kérdezte, mi ez a finom illat, mit sütöttél...azonnal meg is kóstolom :) SIKER :)))

szilvia.pandur
szilvia.pandur Sun, 2011-09-04 09:52

Ez isteni! Koszonom szepen a receptet. En is tejfollel es ketchuppal csinaltam. A tetejere fekete szezammagot es egy kis reszelt sajtot tettem.
Koszonom mindenkinek, aki megirta elottem a tapasztalatait, igy tudtam, hogy a sutesnel vigyazni kell. 200 fokon sutottem, eloszor 10 perc utan neztem meg, utana kapott meg 5 percet, addigra gyonyoruen megsult.

tetezie
tetezie Sat, 2011-08-27 22:27

Na, másodszorra jobb lett. Normál pogácsaméretűre szaggattam (gyerekek miatt) és trappista is került a tetejére. 25 perc 180 fokon kicsit lejjebb téve a sütőben, mint a közepe és alsó-felső sütés. Legközelebb 20 percnél fogom kivenni, mert most is kemény volt kicsit.

tetezie
tetezie Tue, 2011-08-23 21:17

ugyanúgy jártam, mint Angie :((( villanysűtő, 220 fok, alsó-felső sütés, középre rakva, de már 10 percnél láttam, hogy nagyon sül, bár kettévágva még nyers... hőfokot is, tepsit is lejjebb vettem mégis túlsült :( azért nem adom fel, még próbálkozok vele!

Csepke72
Csepke72 Fri, 2011-04-29 13:21

Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült, mindenképp megtartom:-)

Angie
Angie / Angie Thu, 2011-02-24 22:01

Nekem nem sikerült sajnos....
Az első tepsi szó szerint szenesre sült, a 220fok nagyon sok volt nekem..... 30percet voltak bent, az egy dolog h rendesen barnák lettek, de meg is keseredtek.... Az első tepsi kuka... A második tepsi 175fokon indult, de fél óra után levettem 150fokra. 45percnél már muszáj volt kivenni, mert elkezdtek barnulni. Épphogy megsült a belseje, folyamatosan nézegettem úgy hogy kivettem és kettévágtam, de mindig nyers volt.... Ez a tepsi talán ehetőnek nevezhető, de semmiképp sem lett jó... Még jó hogy dupla adagot csináltam, így van egy harmadik tepsi, de fogalmam sincs hogy lesz-e belőle valami használható...Még most figyel a sütőben.
Ötletem sincs miért működött nálam ennyire rosszul, ha eddig mindenki másnak sikerült.
(A sütő 3éves, villany, eddig semmi gond nem volt vele, úgyhogy passzolom a hiba okát...)
Pedig nagyon lelkesen vetettem magam bele a sütésbe...

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2011-02-26 00:23

Nem tudom, hogy mit ronthattál el Angie. Nekem régebbi fajta, gáz sütőm van itt Angliába, de nincs vele gondom. Talán rossz helyre tetted a tepsidet, és ezért kapott oda. A második próbálkozásnál pedig a 175 fok, az alapban is nagyon alacsony, a 150 fok meg főleg. Sajnálom, hogy neked nem sikerült:(

Angie
Angie / Angie Sat, 2011-02-26 12:40

Én sem tudom:)
Viszonylag lentre tettem, hogy ne égjen a teteje, az 5 helyből a másodikra vagy a harmadikra.... Végülis a 3.adag egész jó lett:D Fogalmam sincs, miért lehet ilyen nagy különbség a gáz és a villany sütők között.... De ettől még a recepted minden bizonnyal jó, nem kizárt, hogy még majd megpróbálkozom vele:)
További jó sütögetést:)

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2011-01-18 13:42

Egyszerűen imádom ezt az ízkombinációt én is, alapból "mediterrán+pizza" őrült vagyok, ez teljesen olyan lett, amilyennek megálmodtam.
Túl hamar elfogyott, úgy érzem ez állandóan a repertoáromon lesz!
Kösz
Edit

koromorr
koromorr Sat, 2010-10-16 15:28

Nagyon-nagyon finom! Én készítettem hozzá mártogatósnak olyat, hogy tejföl+fokhagymakrém+frissen őrölt tarkabors+só, és iszonyat finom hozzá:) köszi a receptet!

EperUK
EperUK / EperUK Mon, 2010-09-13 17:29

Kedves zoombabe, örülök, hogy izlett! További jó sütögetést kívánok. Üdv: Saci

zoombabe
zoombabe / zoombabe Mon, 2010-09-13 16:58

  Szia!

Köszi ezt a receptet, nagyobb társaságnak sütöttem, mind el is fogyott hamar. Nagyon finom bele a fűszeres ketchup/ paradicsom is, illetve én Creme Fraiché helyett tejföllel csináltam!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-28 08:35

Kipróbáltam egy kis módosításokkal: creme fraiche helyett kefír, margarin helyett vaj+egy kis oliva olaj, plusz őrölt rozmaringot is tettem bele, a liszt meg kevert volt: fele finom, fele teljes kiőrlésű. A tetejét meg csak kefírrel kentem meg (ha tejföllel vagy kefírrel kened meg a tetejét szép piros lesz). Nagy sikere volt! Köszi az eredeti ötletet!

920
finomliszt 46 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 20 dkg
mozzarella 10 dkg
2 tk
crème fraîche 4 dkg
sűrített paradicsom 4 dkg
paradicsom 1 közepes db
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tojás 1 db