Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán sült hal rozmaringos burgonyával

Mediterrán sült hal rozmaringos burgonyával
Mediterrán sült hal rozmaringos burgonyával
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A boltban most a hal volt akciós, juhé! A lányommal is madarat lehet fogatni, amikor meghallja, hogy halat eszünk ebédre.:)

hozzávalók / 4 adag

Körethez:

  • 70 dkg burgonya
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 tk só
  • 0,5 tk frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek friss rozmaring

Halhoz:

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk olívaolaj
  • 12 nagy levél bazsalikom
  • 70 dkg tengeri halfilé
  • 2 lucullus paradicsom
  • 1 nagy marék magozott olajbogyó
  • 1 bio citrom
  • só, frissen őrölt bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk (200 fokra), egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A burgonyát alaposan megsikáljuk, kb. 2 cm-es kockára vágjuk. Ha vékony héjú, nem is kell megpucolni.
  3. A fokhagymát meg a rozmaringot finomra vágjuk, elkeverjük az olajjal, sóval, borssal. Ráöntjük a krumplira, összeforgatjuk.
  4. Végül az előkészített sütőlemezre borítjuk, és forró sütőbe tolva pirosra sütjük (kb. 60 perc). Legalább kétszer keverjük meg, hogy egyenletesen piruljon minden oldalról.
  5. A halhoz készítsük elő a pórét, vágjuk félbe (csak a fehér részét), szeleteljük fel, és egy nagy tál hideg vízbe szórjuk bele. Hagyjuk állni pár percig, így a szennyeződés leülepedik az edény aljára. Már csak ügyesen ki kell pecázzuk a víz tetejéről. Csepegtessük le.
  6. A felhevített olajon pároljuk puhára a pórét meg a finomra vágott fokhagymát, rakjuk félre hűlni.
  7. Egy tepsit vajazzunk ki vékonyan, fektessük bele a leöblített és leszárítgatott bazsalikom leveleket. A halfilé a következő sor, amit sózunk, és darálunk rá borsot. Osszuk el a párolt hagymákat rajta, amit paradicsomszeletekkel meg olívabogyó karikákkal fedünk be. Végül a citrom felét hajszálvékonyra felszeletelve rakjuk a tetejére, a másik felének a levét facsarjuk rá. Ismét darálunk rá egy kis borsot.
  8. Kicsit feljebb tekerjük a hőmérsékletet a sütőn (220 fokra). Alufóliával lefedve, forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 456
elküldve: 5
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tengeri halfilé zöldségekkel sütve, sütőben sült zöldséges hal, sült hal rozmaringos főtt krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!