Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán sült rizs

Mediterrán sült rizs
Mediterrán sült rizs
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tetszés szerint variálható a sült rizs, segítségével a maradékok is frappánsan eltüntethetők a hűtőből, bár ezúttal (ahogy az alapanyagok is mutatják) nem ilyen célból készült, sőt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát két evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a rizst, néhány perc alatt üvegesre pároljuk és felengedjük hideg vízzel (célszerű bögrével kimérni a rizst, így könnyen tudjuk a rizs mennyiségéhez igazítani a szüksége vizet, az ugyanis a rizsnek a másfélszerese). Sóval ízesítjük, lefedjük és mérsékeljük a lángot. Körülbelül 15-20 perc alatt elkészül.
  2. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a tonhalat vékonyan bekenjük olívaolajjal, és felhevített serpenyőben oldalanként 30 másodpercet sütjük, majd felvágjuk 1 x 1 centiméteres darabokra. (A tonhal ekkor még nyers, de így jó, hiszen a sütőben majd megsül teljesen.) A megmosott koktélparadicsomokat és olajbogyókat félbe, a mozzarellát pedig akkora darabokra vágjuk, mint a tonhalat.
  3. Egy tálban összekeverjük a kész rizst a tonhallal és a többi hozzávalóval. Kivajazott hőálló tálba öntjük és betesszük a 200 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeverésen) 20 percre. Azonnal tálaljuk a sütés közben megtisztított és felszeletelt avokádóval körítve.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 294
elküldve: 2
receptkönyvben: 230
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

682
rizs 200 g
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
tonhal 180 g
zöld olajbogyó 10 db
fekete olajbogyó 10 db
koktélparadicsom 10 db
mozzarella 125 g
avokádó 2 db