Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán tejszínes csirke

Mediterrán tejszínes csirke
Mediterrán tejszínes csirke
90 perc / előkészület: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mediterrán konyha jellegzetes ízeit kedvelőknek nagyon ajánlott. Könnyen elkészíthető, feldobhatjuk vele a hétköznapi sült csirkénket is.

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Tejszínes szósz

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Egy tűzálló tál (kb. 20 x 30 cm-s) aljára öntjük az olívaolajat, majd a megmosott és lecsepegtetett csirkemelleket ráhelyezzük (lehet egyben, de felvághatjuk csíkokra is). A húsok tetejét meghintjük sóval, borssal, curryvel és ízlés szerint egy kevés szárnyas fűszerkeveréket is szórhatunk rá.
  3. A tálat alufóliával lefedjük és a sütőbe tesszük. Körülbelül fél óra múlva a fóliát levesszük, és a sütőbe visszatéve pár perc alatt nagyon enyhén megpirítjuk a csirkemellek tetejét.

Tejszínes szósz

  1. Egy tálba öntjük a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagyma gerezdeket, a parmezánt és a lereszelt mozzarella 2/3-ad részét. Csomómentesre keverjük. A végén hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot (ízlés szerint 3-6 levél).
  2. A csirkemelleket kivesszük a sütőből, és a tejszínes szószt egyenletesen ráöntjük. Lehetőleg minél jobban lepje el a húsokat. Visszatesszük a sütőbe és körülbelül negyed órát sütjük.

Tetejére

  1. A paradicsomot vékony karikákra szeljük.
  2. Ismét kivesszük a tejszínes sült húst a sütőből, és ráfektetjük a paradicsomkarikákat. (Egy kanállal locsolhatunk a tejszínes szószból a húsok tetejére, ha nagyon lefolyt róla, és át is keverhetjük, ebben az esetben csak ezután tegyük rá a paradicsomokat.) Visszatesszük a sütőbe körülbelül negyed órára.
  3. Újra kivesszük a tálat a sütőből, és rászórjuk a megmaradt reszelt mozzarellát. Addig sütjük, hogy a sajt éppen csak egy picit kezdjen barnulni a tetején.
  4. Ízlés szerint bármilyen körettel tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 629
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

EvyCR

Mióta szakács: 2015.10.17.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tejszínes csirke, tejszínes csirke sütve, sült tejszínes csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

545
csirkemell filé 1.5 db
olívaolaj 5 ek
curry por 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
parmezán sajt 4 dkg
mozzarella 13 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
paradicsom 1 közepes db
mozzarella 7 dkg