Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán tengeri tál

Mediterrán tengeri tál
Mediterrán tengeri tál
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg mi készülünk az őszre, a mediterrán országok tengerpartján még javában zajlik az élet. A tenger meleg, a napsugarak perzselőek, az éttermek bővelkednek a tenger élőlényeivel az asztalon. Egy ilyen tálat mi is el tudunk készíteni, ezzel is egy kicsit felidézve a tengerpart élményeit.

hozzávalók / 1 adag

A kagylóhoz

  • 10 dkg kagyló (4 db friss Szent Jakab kagyló)

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fekete olívabogyó krém: A fehérbort a felére főzzük, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Az olívabogyót és a fokhagymát apróra vágjuk, a kapribogyót jól átmossuk (azért nem jó a lében eltett, mert a kapribogyó nagyon átveszi a lé ízét), majd az összes összetevőt kézi botmixer poharába rakjuk, a borból csak 2 tk-lal, s az egészet pépesre turmixoljuk. Ha a végén kell bele só vagy bors pótoljuk, s minimum 6 órát a hűtőbe tesszük.
  2. Búzadarás gnocchi: A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a búzadarát, hogy ne legyen csomós. Főzzük még pár percig, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá, majd elkeverjük benne a vajat, parmezánt, reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. Majd kézzel alaposan összedolgozzuk. A formákat kikenjük vajjal, és megszórjuk búzadarával, s 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Zöldsaláta: A salátát sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi balzsamecetet, amennyivel nekünk ízlik, s végül meglocsoljuk olívaolajjal, és egy üvegtálban jól összeforgatjuk. A végén a Szent Jakab kagyló héjába töltjük.
  4. A tál elkészítése: A kisült búzadarás gnocchi kosarakat megvárjuk, amíg kihűlnek. Mindegyikben elkenünk bő 1 tk fekete olívabogyó-krémet, majd a Szent Jakab kagylókat hirtelen tűzön meggrillezzük. Amikor készen vannak, a fekete olívabogyó-krém tetejére ültetünk kosaranként 1 db-ot. Szent Jakab kagyló héjába tett salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 048
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mediterrán tengeri tál - Szent Jakab kagylóval, fekete olívabogyó krémmel és zöldsalátával, grillezett kagyló búzadarás gnocchival és zöldsalátával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

758
kagyló 10 dkg
fekete olajbogyó 80 g
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 0.5 dl
kapribogyó 0.5 ek
petrezselyem 1 tk
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
tej 1 dl
búzadara 25 g
vaj 7.5 g
tojássárgája 1 db
parmezán sajt 10 g
citromhéj 0.25 citromból nyert
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
salátakeverék 80 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 1.5 ek
olívaolaj 1.5 ek