Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán tésztasaláta

Mediterrán tésztasaláta
Mediterrán tésztasaláta
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Színes tésztasaláta, a tökéletes nyári ebéd.

A kaliforniai paprika egyike azon alapanyagoknak, melyek a mediterrán konyhának is kedvencei. A kaliforniai paprika Dél-Amerikában őshonos, Európába  Amerika felfedezése után került.

Habár rengeteg mediterrán recept használja hozzávalóként, Európában való elterjedése mégis viszonylag újkeletű.  Az azték őslakosok már a spanyolok Amerikába érkezése előtt ismerték, számos formában és módon, frissen vagy szárítva is fogyasztották. 

Az első paprikapalánták Európába a 16. században kerültek, de eleinte – a paradicsomhoz hasonlóan -  csak díszítési célokra alkalmazták. Később mindkét növény szerves része lett a mediterrán étrendnek , így már a 17. századból is találhatunk kaliforniai paprikából készült mártásrecepteket.

Tudtad-e, hogy:  … a „paprikavörös” kifejezést nem csak nálunk, de Olaszországban is előszeretettel használják a zavarukban elpiruló emberekre.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük ki a tésztát a dobozon található útmutató szerint, szűrjük le és tegyük  félre hűlni.
  2. Csumázzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra a színes paprikákat, és keverjük össze.
  3. Hevítsünk néhány evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát. Amikor barnulni kezd, tegyük hozzá a paprikát is, és gyakori kevergetés mellett pároljuk 3-4 percig.
  4. Tisztítsuk meg az articsókákat, szedjük le a külső leveleket, vágjuk le a szárrészt, majd főzzük enyhén sós vízben, melybe néhány csepp citromlevet tettünk. Szurkáljuk meg villával, ha pedig puhának érezzük, készen van.
  5. Tisztítsuk meg a kagylókat folyó víz alatt, szabaduljunk meg minden lerakódástól és homoktól. Főzzük a kétféle kagylót külön serpenyőben 1-1 kanál olívaolajban és fél-fél pohár száraz fehérborban, míg ki nem nyílnak.  Vegyük ki a kagylókat héjukból, és hagyjuk őket hűlni.
  6.  A rákokat is készítsük el: főzzük őket forró sós vízben kb. egy percig, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
  7. Vegyünk egy nagy tálat, és öntsük össze a tésztát, a paprikákat, a felkarikázott olívabogyókat, a felszeletelt articsókát, a kagylót és a rákot. Keverjük jól össze. Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, tetejére pedig helyezzünk bazsalikomlevelet.
  8. Tálaljuk madársaláta-ágyon.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 476
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kagylós-királyrákos tésztasaláta, tengeri herkentyűs tésztasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
farfalle 25 dkg
olívaolaj 1.25 dl
bazsalikom 2 levél
piros kaliforniai paprika 4 dkg
zöld kaliforniai paprika 4 dkg
sárga kaliforniai paprika 4 dkg
fekete olajbogyó 3 dkg
articsóka 3 dkg
királyrák 6 dkg
kagyló 16 dkg
madársaláta 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db
fehérbor 2 dl