Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán zellerleves

Mediterrán zellerleves
Mediterrán zellerleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer egy tasakos leves hátoldalán találtam ezt a receptet. Azóta már többször is elkészítettem, de nem tasakosból, hanem az itt bemutatott recept alapján.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A grízgombóchoz

ajánlat

Grízgombóc helyett más levesbetétet vagy levestésztát is rakhatunk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A margarint megolvasztjuk, és megpároljuk rajta a zellerkockákat. Rászórjuk a bazsalikomot, kevés vizet öntünk rá, majd lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Ezután felöntjük 1 l forró vízzel, és beleszórjuk az ételízesítőt. Amíg felforr, a tojást felütjük, egy villával felverjük, és kanalanként hozzákeverjük a búzadarát. (Akkor jó, ha lágy masszát kapunk. Ha túl sok búzadarát keverünk a tojáshoz, akkor kemények lesznek a gombócaink.)  A levest takarékra tesszük, és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a grízgombócokat.
  4. Amikor a gombócok készre főttek, a levest levesszük a tűzről. Beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot, és lefedve 5 percig állni hagyjuk.
  5. Tálaláskor megszórjuk friss, finomra vágott zellerlevéllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 809
elküldve: 6
receptkönyvben: 420
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zellerleves grízgombóccal és paradicsommal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stüncibogyó
stüncibogyó Mon, 2012-08-20 15:27

Fincsi lett,de sajna közben vettem észre hogy nincs itthon bazsalikom,így majorannát tettem bele...de így is isteni lett! Köszike

karolin969
karolin969 Thu, 2011-06-23 12:04

Ma kipróbáltam,annyira jól néz ki.Nagyon finom lett!!!A gyerekek is imádták.Könnyű,különleges ízvilág.

92
zeller 10 dkg
zellerlevél 2 db
paradicsom 1 db
margarin 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 ek
víz 1 l
tojás 1 db
búzadara 4 evőkanál