Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma krémleves 4.

Medvehagyma krémleves 4.
Medvehagyma krémleves 4.
15 perc / főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fokhagymakrémlevest évek óta nagy sikerrel készítek a családnak. Gondoltam, medvehagymával is finom lehet. Igazam lett. Hihetetlenül egyszerű, gyors és finom étel. A fokhagymakrémlevesnél kicsit intenzívebb az íze. ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk.
  2. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával.
  3. A felhevített olajba elkeverjük a lisztet, 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük a medvehagyma-péppel.
  4. Szép lassan hozzákeverjük a a "húslevest".
  5. Ha felforrt, félrehúzzuk, és felöntjük a tejszínnel, majd forrásig visszatesszük.
  6. Megkóstoljuk, ha szükséges, pici sót még tehetünk hozzá.
  7. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
  8. Pirított kenyérkockával és sajttal tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 36 761
elküldve: 17
receptkönyvben: 512
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

DBrigi

Mióta szakács: 2011.03.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves medvehagymából, medvehagymás tavaszi krémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mutterandi
mutterandi Sun, 2014-04-13 09:54

Ma főztem meg a recepted alapján a medvehagyma krémlevest. Az arányok nálam módosultak, csak 100gr. medvehagymából készült, ez a kiszerelés volt a dombóvári tescoban akciósan (féláron) tegnap 149,- ftért. Mivel főzőtejszínem sem volt itthon, hát habtejszínt tettem bele, abból 200ml mennyiséget. Ja, nem írtad, de Én tyúkhúsleves kockával készítettem. Ízlés szerint kicsit sóztam és borsoztam is .Isteni finom lett, hálásan köszönöm a receptet! :-)

DBrigi
DBrigi / DBrigi Sun, 2014-04-13 22:45

A példád is mutatja, hogy főzni fantáziával kell, nincsenek kőbe vésett szabályok. :) Örülök, hogy ízlett.

kiti8
kiti8 Sat, 2014-03-08 21:11

Nagyon finom és egyszerű recept!!! Köszi DBrigi! Timi

DBrigi
DBrigi / DBrigi Sat, 2014-03-22 15:48

Örülök, hogy ízlett. Most itt a szezon, lehet mélyhűtőbe is tenni, és akkor később is élvezhető ez a gyors és finom leves. :)

nyevi70
nyevi70 Sat, 2013-04-20 16:02

Kedves Brigi! Saját szedésű medvehagymához kerestem levesreceptet, és éppen a Tiédet találtam meg elsőre. Elolvastam, elmentettem, délelőtt megcsináltam. Kenyér ugyan nem volt itthon, ezért levesgyöngyöt és pirított mandulaszeletet tettem be, de így is isteni finom lett, úgyhogy ha legközelebb is medvehagyma levesre vágyom, akkor is a te recepted szerint készítem. Köszönet érte. Ági

DBrigi
DBrigi / DBrigi Wed, 2013-04-24 21:47

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett, én is nagy medvehagyma fan vagyok. A pirított mandula jó ötlet, ki fogom próbálni! :)

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Fri, 2011-04-15 18:52

Kedves Brigi!
Köszönöm ezt az isteni finom levest Neked.Ma elkészítettem és mondhatom a család el volt ragadtatva tőle.Még a férjem is nagyon dicsérte,pedig ő inkább ódzkodik a reform ételektől.Ahogy javasoltad:pirított zsemlekockával és sajttal ettük,és fenséges finom volt.Bekerül a család kedvencei közé az biztos.Felénk rengeteg a medvehagyma,és bízom benne még főzhetek az isteni levesedből.
Minden jót kívánok Neked,további finom recepteket várok tőled.
Zsuzsa

DBrigi
DBrigi / DBrigi Fri, 2011-04-15 20:19

Szia! Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat. Örülök, hogy ízlett mindenkinek, mi is nagyon szeretjük. ;) Irigyellek, hogy sok medvehagyma van a közeletekben, én tavaly fedeztem fel, idén már vadásztam rá a zöldségesnél. :) A párom már nevet rajtam, egyik reggel közölte, hogy tudja nem számít nekem mi lesz a reggeli, csak medvehagyma legyen hozzá. :D

457
medvehagyma 150 g
víz 1.5 l
főzőtejszín 5 dl
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
kenyér 2 szelet
sajt 5 dkg