Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma-krémleves ahogy Gizi készíti

Medvehagyma-krémleves ahogy Gizi készíti
Medvehagyma-krémleves ahogy Gizi készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a medvehagyma-krémlevest. Most pl. sárgarépával és krumplival főztem össze, majd tejszínnel tettem még krémesebbé, selymesebbé a levest.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A medvehagyma leveleket mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel vékony csíkokra.
  2. Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után először adjuk hozzá a medvehagymát, keverjük alaposan össze, és pároljuk addig, még a medvehagyma kissé összeesik.
  3. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, a krumplit, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük puhára a zöldségeket.
  4. Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, mert főzni már nem kell.
  5. Tálaláskor merjük a levest tányérokba, majd ízlés szerint pirított zsemlekockával kínáljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 899
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagyma krémleves tejszínesen, zöldséges medvehagyma krémleves, tejszínes medvehagyma krémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Thu, 2018-03-22 20:10

Bármilyen olajjal készítheted. A mogyoróolajtól kap egy finom ízt, én azért használtam azt.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-03-24 16:52

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

341
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
medvehagyma 1 csokor
mogyoróolaj 2 ek
zöldség alaplé 1 l
1 kk
fehér bors 2 csipet
szerecsendió 1 csipet
főzőtejszín 1.5 dl