Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma-krémleves túrógolyóval

Medvehagyma-krémleves túrógolyóval
Medvehagyma-krémleves túrógolyóval
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, finom tavaszi leves, érdemes elkészíteni!

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Túrógolyóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. Az olívaolajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott burgonyát, majd 1-2 percig kevergetve átforgatjuk rajta.
  2. Ezután felöntjük kb. 8 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, felforraljuk, majd rövid ideig főzzük.
  3. Közben alaposan megmossuk a medvehagymát, levágjuk a vastag szárát, pár szálat elteszünk a tálaláshoz, a többit kicsit megvágjuk, majd a leveshez adjuk.
  4. De már csak addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul benne. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixoljuk, ha már sima, hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük a tűzre, szükség szerint ízesítjük, majd éppen csak egyet forralunk rajta, és kész.
  5. A kész levest a főtt túrógolyóval, valamint a finomra vágott medvehagymával és a kápia paprikával díszítve tálaljuk.

Túrógolyó

  1. Egy villával összetörjük a túrót, majd elkeverjük benne a tojást, sózzuk-borsozzuk, majd eldolgozzuk benne a darát, ezután hidegre tesszük kb. 50 percre.
  2. A túrós masszát kivesszük a hűtőből, és vizes kézzel kb. 12 db golyót formázunk, majd enyhén forrásban lévő vízben kifőzzük őket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 748
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

medvehagymaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haszusz
Haszusz Thu, 2018-04-12 08:01

Köszönöm szépen, nagyon jó érzéked van a gasztronómiához, szeretem a receptjeidet.
További jó szorgoskodást a mások örömére is!
Üdvözöl Haszusz

332
medvehagyma 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy db
burgonya 20 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
olívaolaj 2 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
víz 8 dl
kápia paprika 1 közepes db
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
búzadara 5 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint