Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma-krémleves Zsuzsamama konyhájából

Medvehagyma-krémleves Zsuzsamama konyhájából
Medvehagyma-krémleves Zsuzsamama konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az egyszerű ételeket, ez a leves könnyű is és finom. Olívás bruschettával és pirított hagymával kínáltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát.
  2. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát. Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval. Öntsük fel a zöldség alaplevessel.
  3. Főzzük kb. 10-12 percig, és botmixerrel pürésítsük.
  4. A végén dúsítsuk 3 evőkanál burgonyapehellyel, tejszínnel. Ez a leggyorsabb megoldás, és még hámoznunk sem kell a krumplit hozzá.
  5. Kicsit forraljuk még kb. 2 percig, és kész. Kis tálkákban forrón tálaljuk, fokhagymás pirítóst kínáljunk mellé, pirított hagymát és bruschettát. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 813
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás krémleves, tejszínes medvehagyma krémleves, zöldségkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
medvehagyma 15 dkg
burgonyapehely 5 dkg
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
zöldség alaplé 8 dl
vaj 1 ek
habtejszín 1 dl
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
szerecsendió 1 kávéskanál