Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma pesto 3. - szárított paradicsommal

Medvehagyma pesto 3. - szárított paradicsommal
Medvehagyma pesto 3. - szárított paradicsommal
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Mecsekben ilyenkor (március végén-ápriliban) nő a medvehagyma. Nagy túrákat szervezünk, és összekötjük medvehagyma-szedéssel. Orfűn április közepén medvehagyma-napokat szerveznek. Pogácsa, pálinka, bor, lángos, és ki tudja felsorolni, mi minden készül ebből a finomságból. Azonkívűl, hogy egészséges is. lásd a hatásait itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsvétkor szinte törvényszerű, hogy medvehagymás buciban tálalom a füstölt csülköt vagy tarját. Mindenki kap egy saját monogrammal ellátott kis bucit. Gazdálkodjon vele:). De simán főtt tésztára vagy húsokra ízesítésként ajánlom. Íze a fokhagyma és vöröshagyma közti, kellemes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát ha kell megmossuk, lecsöpögtetjük egészen szárazra.
  2. Mint a petrezselymet, apróra vágjuk.
  3. Egy tálban összekeverjük a sóval, a fenyőmaggal és a szárított paradicsommal.
  4. Beletöltjük egy kb. 2 dl-es üvegbe, és nyakon öntjük olívaolajjal. Várunk 5 percet, és utánatöltünk az olajnak.
  5. Lezárjuk, és hűtőbe tesszük. Egy évig is eláll.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 849
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nekemannyima

Mióta szakács: 2010.10.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pesto medvehagymából, medvehagymás ízek üvegcsében

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2011-04-25 12:37

Nagyon köszönöm, a választ. Már meg is kóstoltuk a medvehagymás pestót vajas kenyéren és a férjemnek is nagyon ízlett. Tettem el a mélyhűtőbe is , elég sokat elraktam. Azt gondolom. sokszor fogom használni.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Sun, 2011-04-24 17:05

Nagyon szépen köszönöm a választ. Képzeld tegnap a menyemék hoztak egy nagy csomó medvehagymát, mivel kirándulni voltak, és szedtek. Hoztak hozzá olivát is, nagyon boldog voltam. Ma délelőtt meg is csináltam, mivel tegnap megfőztem a húsvéti ebédet. Ketten vagyunk itthon a férjemmel és nem csinálok akkora felhajtást, mert akkor két hétig a húsvéti kaján élünk.
Ha megjön a másik fiam aki külföldön dolgozik, akkor aztán van főzés, felér két húsvéttal is. Viszi vele el a hazait. Ő főz velem és szereti az ínyenc kajákat.

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2011-04-24 18:37

Kedves Marika:))akkor ez most igazán jól sült el.A fiad, ha megjön ajánlom a következő receptemet:http://www.nosalty.hu/medvehagymas-csulkos_buci_husvetra_recept_46343 még ha nem is lesz húsvét, akkor is nagyon finom.Ha nem füstölt csülökből készül, hanem tarjával-az is elég szaftos-lehet sajttal dúsítani.A pestöt mi meg tésztára,vajaskenyérre tesszük,kenjük úgy esszük:))Ha lefagyasztom a medvehagymát,van hogy leveskockával egyet rottyantok rajta,akkor levesnek való lesz.ha levelesen teszem,akkor meg bármihez jó:)Jó étvágyat!!!!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Sat, 2011-04-23 13:08

Csak oliva olajjal jó, ha pestót készítek belőle? Most nincs itthon olivám és itthon egy kicsit drága is nekem. A fiam hoz általában olaszból., Most még két hétig nem jön haza.

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2011-04-23 21:34

Marika:))szerintem másikkal is.De ha simán lefagyasztod mélyhűtőben egészben vagy aprítva,és felhasználáskor olajozod úgy is jó.Olívával szerintem azért ajánlják,csináljuk, mert egészségesebbnek mondják-meg mert divat?De az is lehet, hogy az olíva olaj kevésbé hajlamos az avasodásra.Nem néztem utána miért is olíva....egyébként én annak a híve vagyok, hogy mérsékletesen,de mindenből kell a szervezetnek.

osztriga
OsztriGa / osztriga Sat, 2011-04-16 14:02

Szia!
Nekem ez inkább "medvehagyma télire", mert a medvehagymán kívül minden hozzávalót egyben adsz hozzá... Érdekes megközelítés.
Üdv.: T.

501
medvehagyma 50 dkg
olívaolaj 1.5 dl
3 kávéskanál
fenyőmag 2 teáskanál
szárított paradicsom 5 db