A Mecsekben ilyenkor (március végén-ápriliban) nő a medvehagyma. Nagy túrákat szervezünk, és összekötjük medvehagyma-szedéssel. Orfűn április közepén medvehagyma-napokat szerveznek. Pogácsa, pálinka, bor, lángos, és ki tudja felsorolni, mi minden készül ebből a finomságból. Azonkívűl, hogy egészséges is. lásd a hatásait itt.
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagyon köszönöm, a választ. Már meg is kóstoltuk a medvehagymás pestót vajas kenyéren és a férjemnek is nagyon ízlett. Tettem el a mélyhűtőbe is , elég sokat elraktam. Azt gondolom. sokszor fogom használni.
Nagyon szépen köszönöm a választ. Képzeld tegnap a menyemék hoztak egy nagy csomó medvehagymát, mivel kirándulni voltak, és szedtek. Hoztak hozzá olivát is, nagyon boldog voltam. Ma délelőtt meg is csináltam, mivel tegnap megfőztem a húsvéti ebédet. Ketten vagyunk itthon a férjemmel és nem csinálok akkora felhajtást, mert akkor két hétig a húsvéti kaján élünk.
Ha megjön a másik fiam aki külföldön dolgozik, akkor aztán van főzés, felér két húsvéttal is. Viszi vele el a hazait. Ő főz velem és szereti az ínyenc kajákat.
Kedves Marika:))akkor ez most igazán jól sült el.A fiad, ha megjön ajánlom a következő receptemet:http://www.nosalty.hu/medvehagymas-csulkos_buci_husvetra_recept_46343 még ha nem is lesz húsvét, akkor is nagyon finom.Ha nem füstölt csülökből készül, hanem tarjával-az is elég szaftos-lehet sajttal dúsítani.A pestöt mi meg tésztára,vajaskenyérre tesszük,kenjük úgy esszük:))Ha lefagyasztom a medvehagymát,van hogy leveskockával egyet rottyantok rajta,akkor levesnek való lesz.ha levelesen teszem,akkor meg bármihez jó:)Jó étvágyat!!!!
Csak oliva olajjal jó, ha pestót készítek belőle? Most nincs itthon olivám és itthon egy kicsit drága is nekem. A fiam hoz általában olaszból., Most még két hétig nem jön haza.
Marika:))szerintem másikkal is.De ha simán lefagyasztod mélyhűtőben egészben vagy aprítva,és felhasználáskor olajozod úgy is jó.Olívával szerintem azért ajánlják,csináljuk, mert egészségesebbnek mondják-meg mert divat?De az is lehet, hogy az olíva olaj kevésbé hajlamos az avasodásra.Nem néztem utána miért is olíva....egyébként én annak a híve vagyok, hogy mérsékletesen,de mindenből kell a szervezetnek.
Ok::)javítom arra:)igazad van,Köszi az észrevételt:)
Szia!
Nekem ez inkább "medvehagyma télire", mert a medvehagymán kívül minden hozzávalót egyben adsz hozzá... Érdekes megközelítés.
Üdv.: T.
Sajnálom,nem engedi javítani.....