Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma pestós pite

Medvehagyma pestós pite
Medvehagyma pestós pite
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma pesto készítésekor jutott eszembe, hogy a pestóból akár pitetöltelék is készíthető. Rögtön neki is láttam:) Összegyúrtam a vajas tésztát, a pestóhoz adtam tejszínt, tojást, reszelt parmezán sajtot és kevés tejfölt, jól összekevertem és már kész is volt a töltelék. A tésztát elősütöttem, majd a töltelékkel együtt tovább sütöttem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kk
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás (kisebb felverve, amelyből egy keveset félreteszünk a tészta kenéséhez)
  • 1 ek víz (hideg)

A töltelékhez

ajánlat

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.Készíthetjük vendégváráshoz, borozgatáshoz, de önálló fogásként is kínálható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.)
  2. Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  4. A tésztát fedjük be alufóliával vagy sütőpapírral, öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük és botmixerrel összekeverjük, ügyelve arra, hogy maradjanak medvehagyma levél darabkák:).
  6. Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket, és tovább sütjük a pitét 180 fokon, míg a töltelék át nem sül (kb.:20-25 perc).

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 445
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hancsilla
hancsilla Thu, 2014-03-27 14:45

Csodálatos recept! Egyszerre habos-babos és ropogós, nagggggyon finom :) Készítsétek el ti is!!!

637
finomliszt 15 dkg
1 kk
vaj 12 dkg
tojás 1 db
víz 1 ek
medvehagyma pesto 5 ek
főzőtejszín 2 dl
tojás 3 db
tejföl 3 ek
parmezán sajt 5 dkg