Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymakrémes tészta pirított dióval

Medvehagymakrémes tészta pirított dióval
Medvehagymakrémes tészta pirított dióval
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valamit megtanultam Olaszországban az az, hogy sokszor a legfinomabb dolgok a legegyszerűbb alapanyagokból készülnek. Természetesen tésztával... 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának való sós vizet feltesszük forrni. Amíg melegszik, a diót egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül néhány perc alatt megpirítjuk és félretesszük. Amikor forr a víz, beleöntjük a tésztát, és nekikezdünk a szósznak.
  2. A dióhoz használt serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Felcsíkozzuk a megmosott medvehagymát, rádobjuk a vajra, egy-két perc múlva pedig felöntjük a tejszínnel. Hozzáreszeljük a sajtot és fűszerezzük.
  3. A tésztát leszűrjük, és a szószt ráhalmozzuk, majd megszórjuk a pirított dióval.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 488
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimi és Mama

Mióta szakács: 2013.06.18.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

farfalle dióval és medvehagymával, tavaszi farfalle, pirított diós tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

984
farfalle 22 dkg
dió 1 marék
vaj 5 tk
medvehagyma 5 dkg
habtejszín 2 dl
pecorino sajt 2 dkg
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint