Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány

Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány
Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előkerült a fagyasztóból a bárány másik része is, és nem tudtam ellenállni, hogy ne csináljak valami finomat belőle. A család ennek csak örülni tudott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével tálaljuk. A burgonyapürét tálaláskor a sült báránylapocka szaftjával meglocsolhatjuk. Jó lenne még hozzá az almás mentazselé, de sajna elfogyott. Helyette egy kis nektarindzsem került mellé. Ettünk hozzá még tejfölös uborkasalátát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt paradicsomokat kb. 1 dl forró vízbe beáztatjuk.
  2. A lapockát a faggyútól megtisztítjuk, és egy tepsibe helyezzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, medvehagymával megkenjük, és az aszalt paradicsomokat elhelyezzük a húson, a levet aláöntjük.
  4. Olívaolajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és pihentetjük kb. 1 órát.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 70-80 percre.
  6. Majd ha a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és 5-10 percig 250°C-on továbbgrillezzük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kristóf a vicces

Mióta szakács: 2011.06.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült báránylapocka medvehagymával és aszalt paradicsommal, sült bárány burgonyapürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

964
bárányhús 1.3 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
medvehagyma pesto 5 teáskanál
szárított paradicsom 4 db
olívaolaj 3 ek