Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás bagett

Medvehagymás bagett
Medvehagymás bagett
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a tésztából bagett helyett süthetünk zsemléket is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, a szárakat levágjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A lisztet keverőtálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, majd kb. 2 ek vízzel elkavarjuk. Megszórjuk kevés liszttel, és lefedve meleg helyen kb. 15 percig hagyjuk állni.
  3. Hozzáadjuk a maradék vizet, az olajat, megszórjuk a sóval, és sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzágyúrjuk a medvehagymát is.
  4. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 30-45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, bagettet formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. A bagettet megszórjuk kevés liszttel, majd párszor nem túl mélyen bevagdossuk.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, 20 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk, és további 15 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bagett, bagett medvehagymával, kelt medvehagymás bagett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

307
finomliszt 250 g
friss élesztő 21 g
cukor 0.5 teáskanál
víz 2 evőkanál
1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
víz 125 ml
medvehagyma 50 g