Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás carbonara

Medvehagymás carbonara
Medvehagymás carbonara
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus carbonara recept, medvehagymával felütve. Amúgy raktam volna bele füstölt szalonnát is, ha nem felejtem el! :) Szóval ti nyugodtan pirítsatok hozzá egy adag pancettat vagy bacont!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat üssük egy tálba, majd verjük fel. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, medvehagymát, és ízesítsük sóval, borssal, majd az egészet keverjük össze.
  2. A tésztát főzzük meg, de mielőtt leöntetnénk a levét, tegyünk félre belőle fél decivel.
  3. Szűrjük le a tésztát, és azonnal, még forrón dobjuk egy nagy serpenyőbe, de már ne égjen alatt a láng.
  4. A forró tésztára öntsük rá a tojásos keveréket, gyorsan kezdjük el kavargatni, majd addig adagoljuk hozzá a félretett főzővizet, amíg egy krémes szósz be nem vonja a tésztát. (Ha a tészta már nem lenne elég forró, akkor kapcsoljuk be alatta a lángot, de csakis a legkisebb fokozaton, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz.)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 890
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tavaszi carbonara

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

573
tojássárgája 4 db
tojás 1 db
parmezán sajt 10 dkg
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spagetti tészta 40 dkg