Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb

Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb
Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem a medvehagymát úgy felhasználni, hogy különlegesebb ízeket érjünk el vele.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtiszítjuk, besózzuk. A csirkemájakat szintén megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
  2. Kb. 2 dl vörösbort, 1 ek mézet, kevés rozmaringot kikeverünk páclének. Ebbe tesszük a májat pihentetni kb. 15-30 percig.
  3. Közben előmelegítjük a sütőt.
  4. Serpenyőben a páclében megpároljuk a csirkemájakat.
  5. Közben az aprítógépbe beletörünk egy tojást, beleöntjük a tejbe áztatott zsemlét, majd ehhez hozzá szedjük lé nélkül a májakat, kicsit megborsozzuk. Tehetünk egy pici sót is hozzá. 
  6. Összeaprítjuk pástétom állagúra. Hozzáadjuk az aprított medvehagymát és kb. 2 ek páclevet, valamint 2 ek zsemlemorzsát. Összekeverjük. Ezt a pástétomot betöljük a csirkecombok bőre alá.
  7. A páclevet és kicsi olajat öntünk tűzálló tálba, amibe belefektetjük a combokat és fóliával lefedjük. Kb. 50 percig sütjük, egyszer átfordítva.
  8. Levesszük a fóliát, és még 10 percig megpirítjuk a bőrét.
  9. Közben a burgonyákat megpucoltuk, felkockáztuk és sós vízben megfőztük. Kevés vajjal, tejjel/tejszínnel pürét készítünk.
  10. A maradék pástétomot alaplében kifőzzük májgombócként, ez is részese lehet a köretnek. Áfonyalevet mézzel, 1 dl vörösborral sziruposra főzünk. Ez díszítheti, illetve fűszerezheti még az ételünket. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros-medvehagymás csirkemájjal töltött csirkecomb, medvehagymás-csirkemájas csirkecomb, májjal töltött combok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1127
csirkecomb 2 db
csirkemáj 40 dkg
vörösbor 3 dl
méz 2 ek
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemle 1 db
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
medvehagyma 0.5 csokor
áfonyadzsem 1 ek
burgonya 2 db
vaj 1 ek
tej 1 dl
napraforgó olaj 2 ek