Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-csülkös buci húsvétra

Medvehagymás-csülkös buci húsvétra
Medvehagymás-csülkös buci húsvétra
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez hagyomásnyos húsvéti étel. Mindenki kedvence, így nem kell külön gondoskodni kenyérről sem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csülökhöz

ajánlat

Nem muszáj bucikat formálni, fel is lehet egy nagy "beiglinek"tekerni. Úgy is mutatós. Mindenféle tavaszi zöldséggel, majonézes tormával, mustárral stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, pihentetjük, mint általában a kelt tésztákat szokás.
  2. Az előző napon fokhagymásan, kakukkfüvesen, egész borsosan, szegfűborsosan megfőtt csülköt hat részre vágjuk.
  3. A szezámmagot kicsit megpirítjuk.
  4. A tésztát kisujnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán (asztalon).
  5. 6 részre vágjuk, megkenjük a paradicsomkrémmel. Ráhelyezünk egy-egy csülökdarabot (fel is apríthatjuk), és mindegyik csülökdarabra 2-2 szelet szárított olajos paradicsomot. A batyukat becsomagoljuk. Kis maradék tésztából név kezdőbetűt vagy akármilyen díszt formázunk rá.
  6. Megkenjük tojássárgával, jól beszórjuk szezámmaggal.
  7. A bucikat egy nagy tepsibe helyezzük, körülkenjük őket a csülöklé tetején lévő zsírral, nem baj, ha tepsit is ezzel kikenjük előtte.
  8. Előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 698
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nekemannyima

Mióta szakács: 2010.10.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymával-csülökkel töltött cipócska, csülkös buci medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
finomliszt 70 dkg
tojás 2 db
élesztő 3 dkg
alaplé 1 dl
medvehagyma 8 dkg
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 ek
paradicsomszósz 4 ek
szárított paradicsom 4 db
füstölt sertéscsülök 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint