Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás falatkák

Medvehagymás falatkák
Medvehagymás falatkák
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnep nem múlhat el sós rágcsa nélkül. Most, hogy szerelembe estem a medvehagymával:) ki akarom próbálni olyan ételekben, amiket még eddig nem készítettem vele, így most ebbe a sós rágcsába csempésztem bele.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Medvehagyma rajongóknak és leendő rajongóknak, no és akik szeretik a fűszeres falatkákat. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat  a medvehagyma kivételével egy tálban összegyúrjuk, és hűvös helyen pihentetjük kb. 20 pecig.
  2. A tésztát két felé vesszük, az egyik felébe beledolgozzuk az előzőleg apróra vágott medvehagyma leveleket.
  3. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, megkenjük tojással és reszelt sajtot szórunk rá.
  4. A másik felét is kinyújtjuk, megkenjük, majd megszórjuk tetszőleges magokkal és/vagy sajttal.
  5. A legkisebb pogácsaformával kiszúrjuk és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Frissen az igazi. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 857
elküldve: 6
receptkönyvben: 131
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Turmix

Mióta szakács: 2011.12.27.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pogi, medvehagymás sós rágcsa, sós süti medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

563
tönkölybúza liszt 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
vaj 10 dkg
joghurt 1.5 dl
medvehagyma 1 csokor
2 kk
szódabikarbóna 1 kk
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
mák 1 dkg
sajt 5 dkg