Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás fasírt

Medvehagymás fasírt
Medvehagymás fasírt
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a fasírtot, nem rég volt medvehagyma szezonja, így a pogácsán kívül kipróbáltam tojásrántottába, és gondoltam, fasírtba is finom lesz, így is van. Érdemes megkóstolni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst egy tálba öntjük. Ledaráljuk húsdarálon a tejben áztatott kenyeret vagy zsemlét a hagymával, fokhagymával (fokhagymát lehet összezúzni fokhagymazúzóval is).
  2. Összekeverjük a hússal, majd megfűszerezzük ízlés szerint, és hozzáadjuk még a tojást, az apróra vágott medvehagyma leveleket, jól összegyúrjuk az egészet.
  3. Golyókat formálunk a masszából, és beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd picit benyomkodjuk.
  4. Felforrósítjuk a zsíradékot, és fedő alatt közepes hőfokon mindkét oldalát legalább kétszer megfordítva készre sütjük. Tálalás bármilyen körettel lehet, én jénais karfiolt használtam hozzá.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 847
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres fasírt, medvehagymás húsgolyó, húsgombóc medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1449
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 3 db
tej 1 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 1 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 5 dl