Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás fűszeres kalács

Medvehagymás fűszeres kalács
Medvehagymás fűszeres kalács
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi különlegesség, húsvétra sonkával is kiválóan fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kidagasztjuk géppel, majd 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük.
  2. Ezután három egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 35 cm-re. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával, sóval behintjük, és akár a piskótatekercset szokás, szorosan feltekerjük.
  3. A másik két rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg, kenés és sózás után.
  4. A tésztarudakat hármas copffonással egymásba fonjuk, és a tepsire rakjuk. Jól kikevert tojássárgával lekenjük, és megszórjuk szezámaggal.
  5. 35-40 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben 165 fokon 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás-szezámmagos kalács, sós kelt tészta, sós kelt töltött kalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bármit csak egyszerűt
bármit csak egyszerűt Mon, 2015-04-06 12:04

Annyit változtattam, hogy a borsos helyett lenmagot és szezámmagot tettem a harmadik "ágba".
A Húsvét vasárnapi reggelihez ettük a sonka mellé. Nagyon finom volt, ma este sütök még egyet!
UPDATE: a következőt hasonlóan, de pirospaprika helyett reszelt füstölt sajttal csináltuk és ez is mennyei lett.

587
instant élesztő 1 tasak
tej 2 dl
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 1 db
1 kávéskanál
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
cukor 1 teáskanál
medvehagyma 5 dkg
fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 1 tk
1 kávéskanál
tojás 1 db
szezámmag 2 ek