Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás fűszersó

Medvehagymás fűszersó
Medvehagymás fűszersó
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tart a medvehagyma idény, készítsünk belőle fűszersót, és így tartósítsuk későbbi napokra. Felhasználhatjuk levesek, saláták, húsok, mártások ízesítéséhez.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, salátacentrifugában jól megpörgetjük, majd ha szükséges, papírtörlővel szárazra itatjuk.
  2. A medvehagymát durvára vágjuk, konyhai mixerbe tesszük, és pürésítjük. Majd hozzáadjuk a durva tengeri sót, és apróra dolgozzuk.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, betoljuk az 50 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 2 órát hagyjuk szikkadni. Közben meg-megkevergetjük.
  4. Mikor teljesen száraz, kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, esetleg a mixerrel apróbbra őröljük, vagy csak összemorzsoljuk, és egy csavaros üvegben tároljuk.
  • sütési hőfok: 50°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 963
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

medvehagymás tengeri só

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

6
medvehagyma 50 g
200 g