Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás gnocchi

Medvehagymás gnocchi
Medvehagymás gnocchi
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gnocchit, és időnként késztetést érzek rá, hogy valamilyen ízesítéssel készítsek. Most a medvehagymának van szezonja. Igazán üdítő, finom köret. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. Lehűtjük, megtisztítjuk.
  2. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, szárát leszedjük, késes aprítóval összevágjuk.
  3. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük az aprított hagymát és a sót, és összegyúrjuk a liszttel.
  4. Lisztezett deszkán 6-7 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú rudakat sodrunk belőle, melyeket kb. 2 cm-es darabokra vágunk késsel. Utána tenyerünkkel átsimítjuk a darabkákat a lisztezett deszkán, hogy kissé kerekebb formát kapjanak (bátrabbak darabonként villával bordázatot nyomhatnak rá).
  5. Bő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ne sokat tegyünk egyszerre a fazékba, hogy ne hűtse le a vizet. Ha feljöttek a víz tetejére, 0,5-1 perc múlva kivehetjük. Leöblítjük, lecsepegtetjük, tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 386
elküldve: 5
receptkönyvben: 101
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gnocchi, burgonyanudli, medvehagymás burgonyanudli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Sat, 2017-02-18 09:24

Nagyon finom! Én medvehagyma krémből készítettem, így is isteni lett. Mindjárt itt a szezonja, alig várom, hogy frissből is kipróbáljam!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-04-28 10:45

Kedves ÉVI NÉNI!

Mesésen csodás!!! :D

Azt éreztem, sőt tudtam, hogy ha a medvehagymát és a gnocchi-t házasítja valaki, az csak Te lehetsz! :)
Micsoda látvány, és van még medvehagymám :) ,...na meg ami még kell, nagyon szépen köszönöm ezt a fantasztikus receptet, és küldöm : rokonoknak, barátoknak, főleg unokahúgomnak, aki a medvehagyma-tenger közelében lakik, és tőle kaptam nagyon nagy adaggal! :D

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-26 15:22

Gnocchit bármilyen ízben . Nálatok van medvehagyma? Jó, mert nem intenzív, de finom, szép színes. Üdv: Vass

408
burgonya 75 dkg
durumliszt 30 dkg
1 teáskanál
medvehagyma 2 csokor