Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-gombás rizotto

Medvehagymás-gombás rizotto
Medvehagymás-gombás rizotto
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén kimerészkedtem a közeli erdőbe medvehagymát szedni, itt a Mecsek már tele van vele. Eredetileg pogácsának szántam, de túl soknak bizonyult, ezért, hogy ne legyen már unalmas a pogácsa, felhasználtam rizottóba a maradékot. A gomba persze a hipermarketből van, biztos, ami biztos:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
  2. A felkockázott hagymát az összezúzott fokhagymával 1 ek. olaj és 2 ek. margarin keverékén megfonnyasztjuk.
  3. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.
  4. A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza.
  5. Ugyanígy, kanalanként fokozatosan, kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét is.
  6. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még egy ek. vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt gombát.
  7. Ezután levesszük a tűzről és lefedve kb. 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 831
elküldve: 4
receptkönyvben: 306
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

medvehagymás rizottó, gombás rizottó

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-09-14 05:39

Elkeszitettem, nagyon finom lett. En csak snidlinget szortam ra a vegen, de igy is nagyon izlett. Kituno recept, koszonom, Veronika

vikki
vikki / vikki Fri, 2012-09-14 08:19

Szívesen, örülök, hogy ilyen hamar el is készítetted és ízlett!:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-09-14 02:55

Van valakinek valami otlete, hogy medvehagyma helyett mit lehetne beletenni? mivel itt ahol en elek nem lehet kapni. (talan snidling?-lenne hasonlo izu, vagy en nem is tudom!) Soha nem ettem/lattam meg medvehagymat. Koszi, Veronika

vikki
vikki / vikki Fri, 2012-09-14 08:18

Szia Veronika!

A medvehagymának leginkább a fokhagymára emlékeztet az íze, szóval ha olyasmi ízt szeretnél, szerintem nyomj bele kb. egy fél gerezdet a snidling mellett.

dorina25
dorina25 Thu, 2011-04-07 16:17

Ma elkészítettük, nagyon fincsi volt, mindenkinek csak ajánlani tudom. :)

642
rizs 20 dkg
zöldség alaplé 5 dl
napraforgó olaj 1 ek
vaj 3 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
medvehagyma 8 dkg
csiperkegomba 6 kis db