Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás - gorgonzolás tészta

Medvehagymás - gorgonzolás tészta
Medvehagymás - gorgonzolás tészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma pazar jószág! Friss, fokhagymás íze-illata van, nyersen, szendvicsre téve is tökéletes. Gorgonzolával meg egyszerűen páratlan.
Egyenesen Olaszországból kaptam a fettuccine-tésztát. Nos, így, együtt maga volt a tavasz!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

Ha a család ragadozó

ajánlat

Könnyű fehér bort ajánlok, amiben buborékok szálldosnak lágyan felfelé. Nincs is jobb, mint medvehagymás tele hassal a poharat bámulni!

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagyma vastag szárvégét lecsípjük, a leveleket lemossuk, lecsepegtetjük. Ezután nem túl apróra felvágjuk - felcsíkozzuk.
  2. Opcionális: a filézett csirkemellet lapjában, 2-3 szeletre felvágjuk. Ne sózzuk be!
  3. A tészát enyhén sós vízben megfőzzük.
  4. A mártást csak akkor kezdjük el készíteni, ha már beletettük a tésztát a főzővízbe, mert csupán 5-6 percig tart.
  5. Egy kisebb edényben felforrósítjuk a vajat, a medvehagymát rászórjuk és kevergetve pár pillanat alatt megfonnyasztjuk. Akkor jó, ha már érezzük a finom, fokhagymás illatát.
  6. Felöntjük a tejszínnel, beletördeljük a gorgonzolát és kevergetve összeforraljuk, kicsit besűrítjük. Ne sózzuk, csak kóstolás után, mert a gorgonzola elég sós.
  7. Már így is kész és összekeverhetjük a kész tésztával, de ha húst is szeretnénk mellé, akkor csakis csirkemellet!
  8. A csirkemellet akkor kezdjük el sütni, amikor feltettük a tészta főzővizét, mert kb. 15 perc kell csak neki.
  9. Egy serpenyőben felforrósítjuk a libazsírt, a mellszeletek mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk.
  10. A szeleteket megszórjuk az ételízesítővel (ettől gyönyörű színe lesz), kb. 1 dl vizet öntünk alá és végig lefedve megpároljuk, zsírjára pirítjuk. Ha így készítjük biztosan nem szárad ki!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 431
elküldve: 4
receptkönyvben: 277
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás-kék sajtos tagliatelle csirkemellel, medvehagymás-gorgonzolás csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2013-12-23 13:19

Örülök, hogy megtetszett! Medvehagymás időszakon kívül lehet egy kicsit "csalni" is, némi fokhagymával és sok petrezselyemmel ízesített mártással.
Üdvözöl: Koszider

modosa
modosa / modosa Wed, 2011-04-13 11:23

Hát, erről a receptről - ki tudja, miért - a mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem című mondás jutott eszembe...
Nagy medvehagyma rajongó vagyok én is, sajnos idén kevés szépre leltem.
A tavaszi tisztítókúrámnak biztosan nem ez lesz az alapja, de a kúra előtt bármit lehet, nem? :) üdv, Anikó

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-04-13 15:12

Kedves Anikó!
Igen, ennek ne állj ellen!
Sajnos, mifelénk nem terem medvehagyma (se erdő, se hegy, csak búza meg kukorica, meg manapság belvizes tócsa-tenger), a zöldségesnél vettem, de gyönyörű friss volt.
Kár, hogy ilyen rövid ideig szerepelhet az étlapon, de sebaj, most már a spárgára gyúrok!
Üdvözöl: Koszider

1197
medvehagyma 2 csokor
gorgonzola 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
vaj 1 ek
tészta 25 dkg
0 ízlés szerint
csirkemell filé 1 db
libazsír 1 ek
ételízesítő 2 kávéskanál