Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás ír szódás kenyér

Medvehagymás ír szódás kenyér
Medvehagymás ír szódás kenyér
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az ír szódás kenyér egy hihetetlenül könnyű és sokoldalú recept. Az alapreceptet megbolondíthatjuk különböző sajtok, fűszerek hozzáadásával, én most medvehagymával készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az író, aminek az elkészítését megtaláljátok a receptjeim között.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálba tesszük.
  2. A medvehagymát közepes méretűre aprítjuk, majd a liszthez adjuk. A lisztes keverék közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele az írót (aminek az elkészítését megtaláljátok a receptjeim között).
  3. A tojást a mézzel együtt felverjük, majd ezt is a tálba öntjük.
  4. Kézzel vagy fakanállal összedolgozzuk, amennyiben a tésztánk még ragad, adjunk hozzá további lisztet. A tésztát cipó formájúvá alakítjuk. A tetejét meghintjük egy kevés liszttel, és "x" bevágással díszítjük.
  5. A tepsit kizsírozzuk, és meglisztezzük, erre tesszük a cipónkat, és a 200 fokra előmelegített sütőnkben 35 perc alatt készre sütjük.
  6. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 651
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

szódás kenyér, medvehagymás kenyér, ír szódás

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Mon, 2016-03-21 21:23

Isteni finom lett (annyit egyszerűsítettem, hogy író helyett kefirt használtam), köszönöm a receptet!

Helia
Helia Sat, 2015-03-28 07:27

Szia! Hány dl tejből nyered ki a kenyérhez szükséges írót?
Ma megcsinálom a kenyeret. A tiéd nagyon szép, gratula :)

Honey-and-Cinnamon
La fée de cuisine / Honey-and-Cinnamon Sat, 2015-03-28 09:15

Szia;) Örülök, hogy elkészíted a receptemet. Valamint köszönöm a dicséretet :) 350 ml tej kell az író elkészítéséhez. Jó sütést kívánok :) u.i. Majd kérlek írd meg, hogy sikerült :)

Helia
Helia Sun, 2015-03-29 10:27

Igen, aztán menet közben rájöttem, hogy tulajdonképpen csak megsavanyítod a tejet. Először azt hittem, külön fog válni -mint a tejfölön- és csak az írót szeded le, azért kérdeztem, de így egyszerűbb :)
Tegnap megcsináltam. Ízre nagyon finom lett, de a belseje nagyon tömör volt és nyers maradt. Mit csináltam rosszul?

Honey-and-Cinnamon
La fée de cuisine / Honey-and-Cinnamon Sun, 2015-03-29 11:49

Nagyon sajnálom, hogy a belseje tömör és nyers maradt :( Nagyon nehéz, ezek alapján megmondani, hogy mit kellett volna másképpen csinálnod....Talán a tésztát kellett volna jobban kidolgoznod....vagy lehet a sütésével volt a gond....

sarai eva
sarai eva Wed, 2015-03-11 12:55

Szia Anita!
Nem tudtam várni Húsvétig, gondoltam kell egy elő próbát csinálnom.
Sajnos medvehagymám nem volt itthon, és semmi olyan, amivel egy kicsit meg "bolondítottam" volna, de nem is kellett./Majd legközelebb, mert a medvehagymát nagyon szeretem/
Nagyon-nagyon finom lett, egyáltalán nem hiányzik belőle sem a méz, sem más édesítő.
Az egy csipet só helyett egy teáskanálnyit tettem bele, de lehet hogy másfelet is elbír,mivel én a sósabb kenyeret szeretem. De hát ahány ház............. ezt tudjuk. Összességében nagyon finom, az általad ajánlott íróval elnyerte a tetszésemet.
Nem esek kétségben, ha nem kapok a boltban. Ez így tökéletes, az alapanyagok mennyisége, a sütési idő, az író.
Tehát én csak jót tudok róla írni.Ezek az ír szódás kenyerek nekem jobban ízlenek mint az élesztősek.
Egy kicsit hosszúra nyúlt a válaszom.
Üdvözöllek. Éva

Honey-and-Cinnamon
La fée de cuisine / Honey-and-Cinnamon Wed, 2015-03-11 14:08

Szia Éva! Nagyon örülök, hogy így elnyerte a tetszésedet a receptem. Nagyon jó volt olvasni a hozzászólásodat, feldobta a napomat :D A só mennyiségét szerintem is mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hiszen ahogy te is írtad ahány ház annyi szokás :D Örülök, hogy az írót is kipróbáltad! További jó sütés - főzést kívánok!
Üdv: Anita

Lilidzso
Lilidzso Wed, 2015-03-11 01:06

Szia!
A meghatározás szerint, az író a tejföl köpülésekor, a vaj kiválása után visszamaradó savanyú folyadék. Igen, a bolti tejfölök tetején is szokott lenni, de az nem elég.Felénk nem kapni. Mivel helyettesíthetném?

sarai eva
sarai eva Tue, 2015-03-10 20:42

Szia!
Nagyon jól néz ki a kenyered, szeretném megsütni Húsvétra.
Kihagyhatom belőle a mézet?
Üdvözöllek :Éva

512
finomliszt 475 g
író 350 ml
szódabikarbóna 1 teáskanál
tojás 1 db
méz 1 teáskanál
medvehagyma 1 csokor
1 csipet