Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-juhtúrós kenyér

Medvehagymás-juhtúrós kenyér
Medvehagymás-juhtúrós kenyér
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm sütötte meg először ezt a kenyeret, és mivel mi is nagyon szeretjük a medvehagymát, gondoltam, én is megpróbálkozom vele. Nagyon finom lett, így azóta már többször megsütöttem. Igaz, én juhtúrót tettem bele, de tehéntúróval is megsüthető.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjébe belepakoljuk a kenyérsütőgépbe. Ezután dagasztjuk, és kelesztjük. (Én kétszer egymás után megdagasztottam a gépben, majd kelesztőtálba tettem, és langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztettem.)
  2. Természetesen kézzel is meg lehet dagasztani, majd kelesztőtálba tenni, és langyos helyen duplájára keleszteni.
  3. Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük, majd átgyúrjuk, és hosszúkásra formáljuk.
  4. A hasábformát kibéleljük sütőpapírral, majd belehelyezzük a megformázott tésztát.
  5. Tetejét konyharuhával letakarjuk, és újrakelesztjük.
  6. Amikor már szépen megkelt, a tetejét éles késsel 3 helyen bevágjuk, és vízzel lekenjük.
  7. Közben a sütő aljába egy kisebb lábasba vizet teszünk, majd előmelegítjük 180 fokra. Ezután betesszük a formát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a kenyeret. (Én légkeverésnél 150 fokon 45 percig sütöttem.)
  8. Amikor megsült, a formából kivesszük, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x11 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 762
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

juhtúrós kenyér medvehagymával, medvehagymás kenyér juhtúróval, medvehagymás és juhtúrós fehér kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-09-11 20:51

Kedves Gizi!
Újra itt az ősz és elkezdünk kenyeret sütni. Bár medvehagymával már sütöttem néhányszor kenyeret, de a Te recepted jobbnak tűnik. Tavasszal fagyasztottam le medvehagymát, úgy, hogy ki fogom próbálni. Addig is elmentettem.
Zoli

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-04-07 08:58

Nagyon szép kis kenyér Gizi, gratulálok; jó a recept is! Üdv, Torma :)

1074
napraforgó olaj 1 ek
víz 2.5 dl
juhtúró 5 dkg
tejföl 1 ek
kenyérliszt BL80 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
3 kk
medvehagyma 0.5 csokor