Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás, kagylós farfalle

Medvehagymás, kagylós farfalle
Medvehagymás, kagylós farfalle
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek nincs nagy története. Velem gyakran előfordul, hogy csak állok a hűtő előtt, és azon tanakodom, hogy annak tartalmából mit is lehetne 15-20 perc alatt összeütni. Ezt az ételt is hasonló módon tettem össze, és jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük (a vízbe 2-3 evőkanál olajat teszünk).
  2. Míg a tészta fő, felhevítjük az olívaolajat egy serpenyőben, hozzátesszük a kagylót, az apróra vágott medvehagymát, és az összezúzott fokhagymát. 8-10 percig közepes lángon sütjük. Majd meglocsoljuk a citrom levével.
  3. Hozzátesszük a paradicsompürét (ami friss paradicsomból készítve a legjobb), ízesítjük borssal, sóval, bazsalikommal. A bazsalikomot a végén tesszük bele, hogy a friss íze ne illanjon el.
  4. A megfőtt és leszűrt tésztával a masszát összekeverjük.
  5. Tálaláskor parmezánnal meghintjük.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Medvehagymás, kagylós pillangótészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elise
Elise / Elise Sat, 2010-07-17 06:52

 Köszi Beácska,kipróbáltam nagyon finom!
Köszönjük a receptet!

459
farfalle 250 g
kagyló 200 g
medvehagyma 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
passzírozott paradicsom 4 dl
olívaolaj 3 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg