Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás kalács

Medvehagymás kalács
Medvehagymás kalács
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kalács tésztája igazán könnyű, és a medvehagymának köszönhetően nagyon ízletes. Reggelire vagy éppen vacsorára, némi füstölt kolbásszal, vajjal megkenve, retekkel és újhagymával... nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt, és szórjuk rá a kristálycukrot.
  3. Ezután dagasszuk meg a tésztát, majd osszuk el két részre. Az egyik részt tegyük bele a kilisztezett kelesztőtálba.
  4. A medvehagymát botmixerrel pépesítsük, majd gyúrjuk bele a másik fele tésztába (én visszatettem a tésztát a kenyérsütőgépbe, majd rászórtam az összeaprított medvehagymát, és elindítottam a dagasztó programot, és így kevertem bele a tésztába). Ezután ezt a tésztát is tegyük bele a kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.
  5. Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
  6. A megkelt tésztákat formázzuk sütőforma hosszúságúra, majd fonjuk össze. Ezután óvatosan helyezzük bele a formába, majd konyharuhával letakarva kelesszük 30 percig.
  7. Amikor a tészta újra megkelt, a tetejét kenjük le egész felvert tojással, majd ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 35-40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem).
  9. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában a kalácsot, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x10x7 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalács medvehagymával, sós kalács medvehagymával, medvehagymás sós kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-03-24 16:54

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

633
finomliszt 40 dkg
vaj 10 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
víz 1 dl
1.5 dkg
medvehagyma 8 dkg
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 teáskanál
tojás 1 db