Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás kalács Katharosz konyhájából

Medvehagymás kalács Katharosz konyhájából
Medvehagymás kalács Katharosz konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű az elkészítése ennek a finom kalácsnak, reggelihez, vacsorához kitűnő választás.

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kimért liszttel elkeverjük a sütőport és a sót.
  2. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az olajban egy botmixer segítségével pépesítjük a medvehagymát.
  3. Ezután egy dagasztógépbe rakjuk az alapanyagokat, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a medvehagymás olajat és a végén a sütőporos lisztes keveréket, majd dagasztani kezdjük, és amikor kezd egybeállni, szükség szerint adunk hozzá még lisztet, kb. 3-4 marékkal, de csak adagokban, ahogy a tészta megkívánja.
  4. Akinek nincs dagasztógépe, az természetesen ezt a műveletet kézzel végezze el, ha a tésztánk elérte a kellő állagot, áttesszük egy kelesztő tálba, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kettéosztjuk, és 2 db 40 cm-es rúddá sodorjuk, ezután összefonjuk, majd egy olajjal kikent, kb. 30 cm-es, hosszúkás szögletes formába tesszük, ismét letakarjuk, és kb. 25-30 percig kelni hagyjuk.
  6. A megkelt tésztánk tetejét felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 35-40 perc alatt, tűpróba. A megsült tésztát egy rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres kalács, kalács medvehagymával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

594
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
1 teáskanál
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 1 dl
medvehagyma 1 csokor
görög joghurt 1 dl
tojás 1 db