Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás kenyérrudacskák

Medvehagymás kenyérrudacskák
Medvehagymás kenyérrudacskák
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt még pár szál medvehagyma, amit egy kis délutáni sós sütésekor használtam fel. Ez olyan jövök-megyek eszek egy rudat :-) A nemzetiszín háttér az ünnep tiszteletére készült.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral.
  2. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, és apróra vágjuk.
  3. A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a vizet.
  4. Alaposan kidagasztjuk.
  5. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb. 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  7. Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 147
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás grissini, kenyérrudak medvehagymával, medvehagymás kelt rudacskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

478
finomliszt 40 dkg
2 kávéskanál
medvehagyma 1 csokor
tej 1 dl
víz 1 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 1 dl