Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-kolbászos kelt tészta Edától

Medvehagymás-kolbászos kelt tészta Edától
Medvehagymás-kolbászos kelt tészta Edától
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm, Eda a kelt tészták szakértője. Csajos estékre előszeretettel követelem tőle a mellékelt "fornetti" pizzás változatát, mert az a nagy kedvencem. A tészta óriási előnye, hogy gyakorlatilag bármivel tölthető, akár csak simán vajjal, sajtos vajkrémmel, zöldfűszeres vajkrémmel vagy házi pizzakrémmel. Puha, illatos, sokáig elálló, nem kiszáradó pogácsaféleséget kapunk, amelynek persze esélye nincs kiszáradni, mert pillanatok alatt elfogy. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Reggelire egy pohár tej/kakaó mellé, uzsonnára, vacsorára, egy tartalmas raguleves mellé is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 2,5 dl szobahőmérsékletű tejben, amelyben előzetesen elkevertük a kiskanál cukrot.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval (mi sósan szeretjük, így mehet bele bőségesen), majd hozzáöntjük az olajat, az élesztős tejet,a maradék 2,5 dl tejet, és homogén tésztává dagasztjuk.
  3. A tésztát 4 cipóra osztjuk, letakarva 30 percig pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. A 25 dkg margarint elfelezzük, az egyik felét kikeverjük az apróra vágott medvehagymával és másfél tojássárgájával (+só, bors), a másik felét az apróra vágott kolbásszal (+ só, bors).
  5. A megkelt cipókat egyesével vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékek egyikével, majd felcsavarjuk rúd formában. Két kolbászos, két medvehagymás rudat kapunk.
  6. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük, légkeveréses funkción.
  7. A rudakat háromszög formában felszeleteljük, és egymástól megfelelő távolságra lerakjuk (a sütőben is tovább kel még, terebélyesedni fog).
  8. A tetejüket a maradék tojásfehérjékkel (amelybe egy egész tojást is beleütünk) megkenjük, esetleg még sózzuk, és 30 alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 546
elküldve: 5
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás és kolbászos kelt tészta - fornetti- ahogy Eda készíti, kolbászos medvehagymás pogácsa, medvehagymás tekercs kolbásszal, kolbászos tekercs medvehagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kaltenniki
Kaltenniki Thu, 2013-05-02 09:04

Szeretném megkoszonni a receptet, tegnap 1. helyet nyertem vele a kalcssuto versenyen:)Igaz egy picit változtattam a receptem, én osszekevertem a medvehagymát a kolbásszal és parmezánt is reszeltem bele és a tetetéjére:)Tegnap eloszor készítettem el de biztos, hogy nem utoljára:)

Giovanna
Giovanna / Giovanna Sat, 2013-05-04 15:04

Kedves Kaltenniki!
Nagyon szívesen!:)
Gratulálok a helyezésedhez!
További sikeres sütögetést!
Gio

1868
finomliszt 1 kg
tej 5 dl
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
0 ízlés szerint
cukor 0.25 teáskanál
margarin 25 dkg
kolbász 5 dkg
medvehagyma 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db