Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás krumplikrémleves

Medvehagymás krumplikrémleves
Medvehagymás krumplikrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjemmel nagyon szeretjük a krémleveseket, ez az egyik kedvencünk.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Levesbetétnek szárított zsemlekockát kínálhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, és az olívaolajon kicsit megpirítjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, hogy gyorsabban megpuhuljon.
  3. Majd a hagymához adjuk, és felöntjük a húsleves lével, és ha kezd elfőni, akkor vízzel pótoljuk a levét.
  4. Sóval, szerecsendióval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd ha a krumpli kész, akkor levesszük a lángot, és beleszórjuk a korábban megmosott, leszárazott és felvágott medvehagymát, amit hagyunk egy kicsit rottyanni, végül botmixerrel pépesítjük.
  5. Ekkor öntünk bele egy kis főzőtejszínt, ha újra átmelegedett a leves, akkor kész.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 312
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves medvehagymával, tejszínes burgonyakrémleves, tejszínes-medvehagymás krumplikrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

226
póréhagyma 1 közepes db
medvehagyma 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 2 közepes db
csirke alaplé 1 l
víz 3 dl
olívaolaj 2 ek
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint