Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás Lala kifli

Medvehagymás Lala kifli
Medvehagymás Lala kifli
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta terveztem megsütni Limara Lala kiflijeit, de eddig sajnos elmaradt. Most viszont a medvehagyma szezon közepén, éppen kapóra jött ez a változat, amivel pont elhasználtam a maradék itthoni medvehagymát. Hálás köszönet érte Limarának, isteni finom lett, pillanatok alatt elfogyott az összes, sajnálom, hogy csak féladagot készítettem belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen és könnyen kenhető legyen.
  2. Az élesztőt morzsoljuk el a langyos tejben, tegyük bele a cukrot, majd pár perc alatt hagyjuk felfutni.
  3. Közben a dagasztógép edényébe mérjük ki a lisztet, a joghurtot, a tojást, a sót és az olajat. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, majd dagasszunk belőle jól formázható, rugalmas tésztát .
  4. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és kelesszük meg (kb. 50 perc).
  5. Közben a megmosott és kicentrifugázott medvehagymát daraboljuk apróra, majd keverjük ki a sóval és a puha vajjal.
  6. Terítsünk sütőpapírt 2 gáztepsibe, kenjük meg pici olajjal.
  7. Borítsuk lisztezett felületre a megkelt tésztát, gyúrjuk jól át, majd osszuk 4 részre.
  8. Mind a 4 részt nyújtsuk egyforma méretű, kb. 25 cm átmérőjű vékony körlappá.
  9. Egyet kenjünk meg a medvehagymás vaj felével, borítsunk rá egy másik körlapot, majd éles késsel vágjuk 16 cikkre. Tekerjük fel egyesével a cikkeket, és helyezzük az előkészített gáztepsire (hagyjunk helyet a kelésnek!).
  10. Készítsük el így a másik 2 körlapot is, abból is 16 kis kifli lesz.
  11. Hagyjuk ismét kelni 15-20 percet, majd kenjük le tojással, ízlés szerint szórjuk meg lenmaggal/szezámmaggal, esetleg pici sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket két adagban aranybarnára (kb. 10 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 699
elküldve: 59
receptkönyvben: 916
elkészítve: 55/66
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás kiskiflik, medvehagymás kiflik, medvehagymás vajkrémmel töltött kifli

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cimpaci
Cimpaci Mon, 2018-04-23 18:47

Megsütöttem ma, nagyon finom lett. Én nem mertem beletenni mind a 60 g medvehagymát, féltem, hogy túl intenzív lesz az íze, de így is szuper volt. Klassz, puha, omlós a tésztája. Remek recept.

Macskosz76
Macskosz76 Mon, 2017-04-10 20:37

Nagyon finom lett! Kipróbáltam fahéjas-kakaós vajjal megkenve , így az alaptészta két életet is élhet. Édes töltelékkel is mennyei lett!

3masmama
3masmama Wed, 2016-03-09 14:06

Fantasztikus ezek a kiflik. Megcsináltam és teljesen el vagyok tőle ájulva. Dupla adagot csináltam, bízva Limarában. Nem csalódtam. Köszönöm a receptet.

robea75
robea75 Sat, 2015-04-18 13:59

Szia!
Most találtam rá a receptedre, megcsináltam, isteni lett :D
köszönöm

greenpearl
greenpearl / greenpearl Mon, 2013-05-13 15:36

Szépnek valóban ilyen szép is lett, viszont a medvehagyma a vajjal nagyon kevés volt ahhoz, hogy finom is legyen. Sajttal, kolbásszal felturbózva tényleg jó volt, de csak medvehagymával nekem túl semmilyen.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2013-05-13 20:39

Kedves greenpearl!
Örülök, hogy neked is szépen sikerültek a kis kiflik. :)
Sajnálom, hogy ízre nem voltál vele elégedett, de örülök, hogy sikerült ízléseteknek megfelelően elfogyasztani. Képzeld, eredetileg a Lala kifliben nincs is tölteléknek "csak" sós vaj, ez a medvehagymás változat már "turbózottnak" számít. Szerintem úgy is ízletes, de persze mindenkinek más az ízlése, ezért kell sok-sok recepttel kísérletezni, mire mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbeket.
További jó sütés-főzést neked, köszönöm a visszajelzésed!
Üdvözöllek:
Mignon

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-05-06 09:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mignon
Mignon / mignon Sat, 2013-04-13 13:56

Köszönöm Torma, kedves tőled! :)
Neked is szép hétvégét! :)
Mignon

695
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
tej 0.5 dl
finomliszt 35 dkg
joghurt 70 g
tojás 1 db
1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 10 dkg
1 kk
medvehagyma 60 g
tojás 1 db
lenmag 1 ek