Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás majonéz

Medvehagymás majonéz
Medvehagymás majonéz
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy óriási csokor medvehagymát, ami lakásdekornak is kiváló, de győzött a korgó gyomor: étel lett belőle.

Kétharmadát aprítógépben, só és olívaolaj hozzáadásával péppé dolgoztam fel, ennek feléből lett ez a különleges ízű majonézalap, másik felét krumplis lángoshoz tejföllel keverve ettük meg, receptjét lásd ott.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Eddig salátaöntetnek, főtt tojáshoz, semleges ízű sajthoz mártogatósnak és pirítósra kenve próbáltuk ki, osztatlan sikerrel.

A medvehagyma szénhidráttartalmáról nincs információm, valahová a sóska és a póréhagyma közé saccolom, 100 grammonként 3-4 gramm lehet. Fűszermennyiségként használva valószínűleg nem nagyon keveri meg a cukorháztartartást.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott medvehagymát aprítógépben só és olívaolaj hozzáadásával péppé zúzzuk.
  2. A pépet a majonézhez keverjük, ízlés szerint tejföllel, tejszínnel hígítjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 891
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás mártás, tartármártás medvehagymával, fűszeres majonéz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

497
medvehagyma 0.5 csokor
majonéz 20 dkg
1 kk
olívaolaj 0.5 dl