Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj

Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
Medvehagymás-paradicsomszószos csirkecomb, -máj
78 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét előtti pénteken kapott medvehagyma -csodából, másodiknak elkészített ételem. A kedvenc csirkehúsok közül választottam, és a szokott és szeretett paradicsomszósszal kombináltam a medvehagymát, és nagyon jól kiadta ebben is az ízét, nem volt túl domináns, de igen finommá tette a szószt a tésztával, és az a kevés olasz fűszer kellett bele, nem nyomta el az ízét a medvehagymának! Finom volt a tészta, a hús, a paradicsomszósz a sajttal, összeillettek az ízek.:-)
Kétszeri étkezésre elég ez az ételmennyiség. Vagy, ha vendégek vannak, egy érdekes finomságot tudunk tálalni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Aki gondolja, használjon kevés olaszos fűszert, azaz kevesebb bazsalikomot, oregánót, de nem szükséges, nagyon kellemes íze volt a szósznak azok nélkül is, és azokkal is. Ki, hogy gondolja:-).
Nyugodtan lehet az egészet csirke alsó- és felsőcombból készíteni, vagy akár az egészet nagyobb kockákra vágott csirkemellfiléből.
Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tálba tesszük a mosott csirkecombokat, a félbevágott csirkemájat, a finomra vágott medvehagymát, a finomra vágott fokhagymát, őrölt borsot, a sült csirke fűszerkeveréket, a paradicsomlevet, oregánót, bazsalikomot, és óvatosan, de jól átkeverjük.
  2. Sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és tepsibe helyezzük.
  3. Tetejére 4-5 lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kimehessen.
  4. Előmelegített sütőben sütjük-pároljuk.
  5. A sütés vége fele felrakjuk a tésztának a vizet főni, és a leírás szerint elkészítjük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk a szaftos csirkehúst és májat a forró tésztával.
  6. Tálaljuk reszelt sajttal, díszítsük medvehagyma-levéllel.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 282
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás paradicsomszósz csirkehúsos tésztával, olaszos fűszerekkel ízesített medvehagymás-csirkés tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-15 14:20

Kedves amee!
Igazán szívesen, én örülök neki, hogy tetszik:-))
Remélem, hogy sikerült az ebéd, és mindenkinek ízlett:-))
Szép napot mára!
Éva-Anyóca

amee
amee / amee Sun, 2011-05-15 12:07

koszonom a receptet,mentve!Ma ez lesz ebedre!!!!Pontosan eltalaltad az izvlagomat,fantasztikus!!!!!!
Meg tobb hasonlo recit kivanok!!!!!

1378
csirke alsócomb 8 db
csirkemáj 500 g
szárnyas fűszerkeverék 100 g
fokhagyma 4 gerezd
négyszínű bors 1 kk
oregánó 0.5 kk
bazsalikom 0.25 tk
medvehagyma 2 csokor
sűrített paradicsom 500 g
kagylótészta 750 g
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg
medvehagyma 2 dkg