Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás parasztlepény

Medvehagymás parasztlepény
Medvehagymás parasztlepény
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medvehagyma szezonban az ember éjjel-nappal medvehagymát eszik. Ez egy nagy kedvenc nálunk, bármikor-bármennyit belőle, nagyon laktató. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (én hőlégkeverésen szoktam).
  2. A szárított élesztőt a langyos vízzel és a kevés cukorral összekeverjük, és kicsit megfuttatjuk.
  3. A lisztet elvegyítjük egy teáskanál sóval, a medvehagymát megmossuk, és felaprítva hozzákeverjük a liszthez.
  4. Utána az élesztőt is hozzádolgozzuk a liszthez, jól összegyúrjuk, és amíg a feltétet elkészítjük, letakarva egy kicsit kelesztjük.
  5. A szalonnát és a sonkát apró kockára vágjuk, és egy kis lábosban ropogósra pirítjuk.
  6. A kisült zsiradékot összeverjük a tejföllel, az apró kockára vágott sonkaszalámival és a szintén felaprított medvehagymával.
  7. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát vagy kézzel belenyomkodjuk, vagy kis kézi hengerrel kinyújtjuk benne. Sütőben kicsit elősütjük.
  8. Ha a tészta teteje már kicsit ropogós (kopog), akkor rákenjük a tejfölös-medvehagymás masszát, megszórjuk a szalonna-sonka kockákkal, és sajtot reszelünk rá.
  9. Addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul (kb. 15-20 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 731
elküldve: 9
receptkönyvben: 129
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada

Mióta szakács: 2012.02.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás-medvehagymás pizza, tejfölös-szalonnás lepény, sajtos-medvehagymás ropogós

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1153
finomliszt 50 dkg
víz 2.5 dl
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
medvehagyma 1 csokor
tejföl 450 g
füstölt szalonna 10 dkg
sonka 15 dkg
gépsonka 10 dkg
medvehagyma 1 csokor
sajt 20 dkg