Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás parmezános kekszek

Medvehagymás parmezános kekszek
Medvehagymás parmezános kekszek
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és gyors sör-, borkorcsolya a medvehagyma idényre. Ha nem fogyna el rögtön, jól záródó dobozban 1-2 hétig is eláll.

Medvehagyma helyett elkészíthetjük: apróra vágott olajbogyóval, mákkal, szezámmal, aszalt paradicsommal…

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A parmezánt finomra reszeljük. A medvehagymát apróra vágjuk.
  3. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és a medvehagymát, morzsásra dolgozzuk. Most hozzáadjuk a tejszínt, és gyorsan dolgozva sima tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát két darab sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, majd egy sütőlapra helyezzük, a felső papírt eltávolítjuk.
  5. A tésztalapot derelyevágóval, falatnyi négyszögekre vágjuk, kevés Fleur de Sel-lel megszórjuk.
  6. Betoljuk a sütőbe, és kb. 13-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 489
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sör-, borkorcsolya, medvehagymás keksz, parmezános keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
parmezán sajt 30 g
finomliszt 125 g
0.25 tk
medvehagyma 10 g
olívaolaj 25 g
habtejszín 50 g
sóvirág 0 ízlés szerint